Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (1 050)

plakát

Marvels (2023) 

Pravděpodobně první ryze holčičí komiksárna, což je skvělé. Škoda, že Marvel má právě předdůchodovou krizi a scénáře mu píše umělá inteligence.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Téměř jako v básni Jsem trapná, jsem trapná, jsem trapná. Marvel našel recept proti trapnosti. Znásobit sebeironii a trapnost. Vše na trapnosti postavit, vybudovat trapnosti pomník. Kdo netrapní s námi, trapní proti nám. Film bezpochyby nepostrádá humor a dobré momenty. Nějak nám to ale drží pohromadě jen mocnou dávkou trapnosti, kterou se zakrývá prostý fakt, že marvel neví, co se sebou. Jedna hvězda za kozy, jedna za dětský sbor Bambini di Thor, jedna za žárlivou sekyrku.

plakát

Případ se štěnicí (2023) (TV film) 

Převážnou část produkce tv detektivek vnímám podobně, jako otravné komáry. Sotva jednoho odeženete a odbzučí, přilítne další. V tomto případě, i přes nepřehlédnutelné chyby, které zde bravurně rozebrali ostatní uživatelé ve svých komentářích (většinu z nich podepisuji), mě sledování detektivů v nesnázích vyšetřujících fracka v nesnázích, který má fotra v nesnázích, celkem bavilo sledovat.

plakát

Dokonalé dny (2023) 

Je to film, na který musí mít člověk náladu. Ta nechyběla. A tak mám dojem, že je to jeden z nejlepších filmů, které jsem viděl. Oproti očekávání měl film i nějaký příběh a něco se v něm dělo. Pozornost diváka udržela určitě i parádní kamera a cílevědomé režijní vedení. Film se tak nerozpadl do dvouhodinového kalejdoskopu krásných uměleckých obrázků. Určitě ale nejde o nějaké hardcore nepřístupné umění.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Představa autorů, že divák bude vděčně zírat na ksicht beznosého ghoula, překvapivě nebyla až tak mimo mísu, jak bych tipoval.

plakát

Identita - příběh českého grafického designu (2024) (seriál) 

Dokument je podařený, v řadě ohledů překvapil a předčil očekávání. Jistě si ho užijí a něco svého si v něm najdou laici i odborníci. Bezpochyby bylo ambicí tvůrců také vzdělávat. Nedává mi tedy moc smysl, že už po měsíci seriál zmizel z ČT iVysílání. To je jako bliknout ve tmě baterkou. Nyní je dokument opět dostupný na Stramu.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

DC se skutečně vrací zpět ke kořenů. A místo komiksárny pro 12leté diváky vyprodukovalo komiksárnu pro diváctvo 10leté. Vzhledem k cílovce je dvouhodinová stopáž naprosto brutálně přestřelená. Závěrečný fight je nehorázně odfláknutý. Ale chápu, že dalších 20 min. podmořské epické bitky, jakou by si ovšem ďábelský (a naprosto nevyužitý) eko-ultra-záporák určitě zasloužil, by už děcka prospala nebo začala tvořit selfíčka a tanečky na tiktok s Momoem na plátně za zády.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Slaboučké tři hvězdy. Chronický neherec Tom Cruise hraje Toma Cruise. Béčko jako řemen vytahuje z podprůměru zručné řemeslné provedení a několik ikonických scén.