Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další povedená minisérie,tentokrát o jednom z nejprovařenějších sériových vrahů.Bundy byl rozhodně zajímavá postava a ani se nedivím,že dokázal na lidi působit tak jak působil.Mnohem zajímavější je pak v rámci téhle série sledovat jak moc se za posledních 30-40 let změnila práce policie a celkově možnosti vyšetřování a až takhle zpětně dokáže člověk docenit,že se jim podařilo vůbec někoho takového chytit (jakkoli si za to Bundy ve svém pocitu nadřazenosti mohl sám)...80% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokument složený s ústřižků života toho nekrofilního kripla plus rozhovory se zúčastněnými. Dobře zpracováno. Akorát trochu natažené, v podstatě v posledním díle k závěru se dozná k nekrofilií a vraždám, obviní z toho rozmáhající se pornoprůmysl a dokumentaristi tím ukončí sérií, což je trochu mrzuté. Myslím, že tohle šlo trochu osvětlit. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix do těch dokumentů posledních několik let hrozně moc šlape a vše se to stihnout nedá. K obnovení zájmu o tento seriál mi dopomohl Berlingerův film stejného námětu o Tedu Bundym, který mě nadchl a o tomto sériovém vrahovi jsem se chtěl ihned dozvědět více. Paradoxně se mi, obecnému konsenzu navzdory, více líbil hraný film se Zackem Efronem (těžko říci jestli nejdřív vidět film nebo dokument), jež na danou problematiku nahlíží podstatně jinak a kdo neví, ten neuvěří. Od čtyřdílného formátu jsem ale zřejmě chtěl mnohem detailnější nahlédnutí do duše tohoto "člověka," a ne pouze nabalování skutečností, na čež v poloviční stopáži nezbyl čas. Patrně za to může i chorobná uzavřenost samotného Bundyho, o kterém se toho tajpulného a děsuplného skutečně asi tolik neví a musí se jen hádat. Škoda pro filmaře. Dokumentární série se mi i tak pochopitelně velmi líbila a zblajzl jsem ji během pár dní. Teď jen doufat, že někdy fakt vznikne třetí řada Mindhuntera!...7,5/10 ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Moje informácie o Ted Bundym pozostávali z dvoch odsekov wikipédie, aj to zbežne. Moje povedomie o ňom končilo pri mene. Joe Berlinger mi v necelých 4 hodinách prehľadne a zároveň strhujúco vysvetlil a ukázal, kým tento navonok príjemne pôsobiaci muž bol a prečo sa o ňom hovorí dodnes. Je až neuveriteľné, koľko materiálu mali tvorcovia k dispozícii. Celý portrét dotvára aj vykreslenie spoločnosti v danej dobe a pár pálčivých zamyslení. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Člověku je až smutno z toho, že se takoví parchanti stávají hlavními hrdiny filmů, knih a dokumentů. Jenže zrovna u zločinců typu Bundyho se není čemu divit. Odporná parodie na člověka, která si z brutálního zabíjení mladých dívek utvořila denní rutinu, totiž dokázala měnit tváře stejně snadno, jako se mění stupně na přehazovačce od bicyklu. Bundyho tak nesledujeme pouze jako odporného vraha a zdatného útěkáře, ale také jako příležitostného advokáta, playboie a ublíženou oběť společnosti, přičemž dokument podrobně sleduje celý průběh případu, nabízí dostatek dobových záběrů a neopomíjí výpovědi žádné z důležitých osob. V přehledném časovém rozvrhu se tak postupně propracovává až k velkému finále, které dopadlo tak jak dopadlo i díky zcela revolučnímu způsobu identifikace pachatele. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama