Reklama

Reklama

Láska na druhý pohled

  • Francie Mon inconnue (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se Raphael a Olivia ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. A začátek velkého milostného příběhu. Neoddělitelně se vzájemně podporují při naplňování svých vášní: on je spisovatel a ona klavíristka. A jak to vypadá o deset let později? Již jsou manželi, ale vášně a vzájemné podpory je mezi nimi již méně. Zatímco Raphael píše úspěšné bestsellery, Olivia oželela vlastní sólovou hudební kariéru, v které ji její manžel ohromený vlastním spisovatelským úspěchem podporoval stále méně a méně. Jednoho večera to si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphael ještě vlastně vůbec miluje. Následujícího rána se Raphael probouzí sám a čeká jej pořádný šok. Propadne se totiž do paralelního světa, ve kterém žije úplně jiný život. Olivii v něm nikdy nepotkal, ta je nyní slavnou klavíristkou a on určitě není slavným a všemi uznávaným spisovatelem. Je jen neznámým učitelem literatury, má navíc na hrudi záhadné tetování s nápisem „ping“ a především si uvědomí, že bez Olivie nedokáže žít. Musí udělat vše pro to, aby si její lásku znovu získal a především si ji zasloužil. Jeho jedinou výhodou je, že ji z dřívějšího života dokonalé zná, ví, co má ráda, co jí vadí a co miluje. Navíc mu v jeho snaze získat Oliviino srdce podruhé pomáhá nejlepší kamarád, který má na prsou pro změnu vytetované slovo „pong“. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

mira007 

všechny recenze uživatele

Raphael je úspěšný bohatý spisovatel a žije s bývalou velkou láskou Olivií ženou v domácnosti a jednoho dne se probudí do paralelního světa, kde je jen chudý učitel a ona úspěšnou klavírní virtuózkou, která ho vůbec nezná, tak se jí pokusí získat zpět. Francouzská komedie, která má uhozený námět a není to ani žádná řachanda a je to dlouhé místy zbytečné a občas uboze přisprostlé, ale celkový dojem je příjemná věc, na kterou se strašně dobře kouká ( ústřední dvojka skvěle funguje ) a nakonec to je i dojemné. Milé překvapení i s překvapujícím happy endem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý nápad aj myšlienka, Ale ten pár. Málo atraktívny, málo sympatický. Skrátka nič moc po všetkých stránkach, tak kto im má fandiť? Navyše akože romantickú atmosféru kazí natrhlý kamarát, ktorý tam má byť ako vtipná postava, ale každých 5 minút má nemiestne sexuálne narážky. Takže nakoniec to nie je ani vtipné, ani romantické. Vylepšený záver to vytiahne na 3 hviezdy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takové sladkobolné s melancholickým steskem, ale s příjemně konzumovatelnu náldou. Pobavilo mě velké množství gagů a hlášek. Příběh je založený na paralelních životech, ale skoro všechno už jsem někde viděl. Desetileté manželství proběhne v úvodu zkratkou během pár vteřin. Ona se pak začne cítit osamělá a musela se svých sn§ zvdát ve prospěch partnera. Nechybí tradiční fráze romcomů „Miluješ mě ještě? – Nevím.“. Lavernhe Civila evidentně herecky přehrává a příběh osvěžuje zábavnými kousky. Civilvi chybí osobní šarm i když pohledný je. Mrzí ho, že končí jeho sladký život a začne vztah. Námluvné tokání je ve styl romcom pomůcek jako morský příboj, cyklovýlet. Z hrdiny pomalu přestává být po sestřihu jeho vzpomínek sobec. Hudba je působivá. Přeji jim pronajmout si dům u moře a být šťastní , koukat do západu slunce. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ... Čekal jsem, že se Raphaël vrátí do původního světa, kde se změní, umožní se prosadit i Olivii a oba budou šťastní a slavní ve svém oboru. To samozřejmě až na konci - předtím se bude neúspěšně snažit ji získat zpět. Co popis obsahu zvládne v několika větách, trvá rozvleklému úvodu filmu dost dlouho... Několikrát se zasmějete, ale na komedii je to zoufale málo vtipné. Funguje to spíše po stránce romantické/psychologické. Nejsilnější okamžik nicméně představuje scéna, kdy Raphaëlův kamarád vyndá dopisy... Škoda nevyužité návštěvy na gymnáziu, kde odešli otevřenými vraty. Naprosto nereálná je pak scéna, kdy se Raphaëlovi za den podaří napsat celou knihu (nebo jen poslední svazek?), to tam vůbec nesedí. Nakonec se Raphaëlovi podaří si Olivii získat a zjistí, jak se vrátit do původního světa, ale ten názorový obrat není uvěřitelný. Celou dobu se snaží stát se zase úspěšným spisovatelem, ale místo toho se smíří s místem učitele na ZŠ?! Snad kdyby ho Olivia odmítla, jak se zdálo ve scéně s prstýnkem, stále by to byl lepší konec. Celkově to není špatný film, ale scénář místy kulhá, určitě z toho šlo vytěžit víc, hlavně z hlavní linie (film drží především scény s Raphaëlovým kamarádem...). Olivia je zahraná skvěle, na Raphaëla by se nicméně hodil herec s lepším vzezřením - tento v celém filmu působí poněkud zmateně puberťácky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Celý roky sním o jediný věci, aby mě milovala žena mýho života. Tři roky jí každý měsíc píšu dopisy. Hm, pitomost?” - „Tak proč jsi jí je neposlal?” - „Při rozchodu mě prosila, ať ji nechám na pokoji. Tím, že respektuju její přání, mohu vyjádřit svou lásku.” +++ Nádherná klavírní hudba rozehraje humorně laděný romantický příběh lásky jako z pohádky, který mnohé citlivé duše zcela jistě potěší. Tedy alespoň já jsem se během sledování filmu docela příjemně zasnila. +++ „Milovat tě bylo to nejkrásnější, co mě v životě potkalo.” (80%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2019 na filmovém festivalu L'Alpe d'Huez ve Francii. (Varan)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Francúzsku, predovšetkým však v metropole Paríž a okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama