Reklama

Reklama

Don’t Hug Me I’m Scared

(seriál)

Epizody(6)

Recenze (5)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Stale je to skvele. Strasne me bavila jejich kratsi webova serie, ktera na me zprvu pusobila jako zjeveni. A i v delsim formatu a s vetsim rozpoctem to funguje. Je to stale absurdni, neprijemne gradujici a temne prekvapive. Nejlepsi dily: prace a elektrina. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem začal tenhle seriál sledovat, pořádně sem nevěděl jak k tomu mám přistupovat, ale každý další díl, sloužil jako dílek do slákladačky, ze které se začalo formovat cosi zrůdného. Seriál se zaměřuje na tři postavy, červený, žlutý a zelený pták, který žijí v jedné domácnosti a tu domácnost, v každé epizodě, navštíví nějaký host/ti. To že ten host/ti, mají s touhle partou nedobré úmysly, je celkem jasné, ale každý host přinaší jinou formu teroru a strachu. Celé je to okořené klasickým Britským humorem a celá ta podivnost si mně získala, a když píšu podivinost, tak je to fakt bizardní, místy velice děsivé a onen humor, spíše ukazuje v jaké bezvýchodní situaci se oni tři protagonisté nachází. Za pochvalu rozhodně stojí, způsob provedení celého seriálu, je tu 2D animace, pak 3D animace, sou tu loutky, masky a také clay animace, takže tvůrci v tomhle směru se nedrží jen jednoho stylu, ale vše kombinují a dělají to na jedničku. Seriál kromně toho že funguje čistě v hororové premisere, host příjde a děs nastává, tak funguje i v té filozofické rovině. Nemluvě o tom, že sem k tomu všemu vytvořil vlastní teorie, jak o tom kdo jsou ti tři, tak i zároveň proč sou furt navštěvováni a jaký je účel těch návštěv, takže v tomhle směru seriál dává prostor. Nejděsivější díly, sou určitě Rodina a Práce, ale poslední díl, jednak zodpověděl jednu otázku okolo žlutého, tak i zároveň to celé uvrhl do takové hrůzy, že je lepší být šílený a nebo si neuvědomovat a nepřipouštět, to co se děje okolo vás. Protože když se pokusíte zjistit pravdu a celé to odhlait, tak smrt se jeví jako ta lepší varianta. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Jakožto psychonaut nemohu jinak, než tento projekt milovat. Baví mě ten mix a kontrast mezi dětskými naučnými pořady typu Sesame Street a psychedelickými hegeny (stavy úzkosti, paranoie, zmatení). Dokonale to spolu souzní a výsledek je originální, vtipnej i zajímavej. Jedná se však o hůře přístupnou záležitost. Dovedu si představit čecháčka, který vůbec nebude chápat, na co se to vlastně kouká. Už předchozích 6 dílů (dohromady čítající stopáž o nějakých 30min) vypadalo skvěle Tato řada dostala větší rozpočet a jde to znát. Kupříkladu loutky jsou znovu ušity a vypadají lépe! Na druhou stranu to nyní může být hůře stravitelné, protože díly jsou delší, ale podle mě žádný není špatný a pořad je sám o sobě dost pestrý - už jenom ta forma: hraná, loutky, digitální animace, clay animace... Konceptuálně je to stále stejné: Postavy sedí ve svém domečku, načež se zjeví nějaký nezvaný host, který je zblbne a přenese skrze písníčku jinam, kde se to klasicky celé zvrtne. Není to však samoúčelné. Tvůrci poukazují na na řadu témat, problematik, jevů a stavů (viz. názvy dílů). Díl Jobs je podle mě nejlepší. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

DHMIM je komediálně/hororově laděná loutková parodie na počiny jako je Sesame Street, s hromadou psychedelických výjevů. Krása. Diváka to zmate, pobaví, donutí se zamyslet nad jednoduchými tématy a každá epizoda po další epizodě nutí diváka koukat dále. Je to skvělé. Dostal jsem se k tomu úplně náhodou a nelituji jedinou zkouknutou minutu. Vynikající práce, skoro to působilo jako jakési zjevení, protože z čista jasna jsem dlouho na nic tak dobrého v dnešní době nenarazil. Zasloužený plný počet. 5/5 ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Don't Hug Me I'm Scared (2022) je televizní adaptací horrorově komediálního webseriálu se stejným jménem. Jde o parodii na všemožné ty Sezamové ulice a Muppety, které mají učit předškolní děti o životě. Původní webseriál jsem objevil ve správném věku a musím říct, že jsem se na plnohodnotnou verzi těšil. Ve výsledku ale fakt nevím jestli jsem u této verze spokojený. To, co fungovalo jako pětiminutové epizody, totiž moc nefunguje jako 24 minutový seriál. V původní verzi vždy byla jen jedna písnička a jedno "ponaučení" s nějakým tím gorem a šokem na konci. Tenhle seriál je to samé, jen horrorové vizuály přijdou až v posledních několika minutách dvacetiminutové epizody. Většina dílů, i ty které jsem si užil, působí fakt dost roztahaně. Jediný díl, který působí, že divákovi neztrácí čas je poslední epizoda o Elektřině. Ponaučení se rozmělňují, většina horrorových částí jsou jen divná pro divnost, a až na pár chvil jsem se moc nesmál. Písničky mi také přišli míň chytlavé než u internetových epizod. Je pravda, že i internetové epizody měli trochu sestupnou tendenci. Kdyby epizody televizní verze byly o půlku kratší, tak by to seriálu o dost prospělo. Lidi často kritizovali uniklý pilot Wakey Wakey, kvůli tomu, že byl zcela jiný než předloha, ale přišlo mi, že byl zajímavější. Představil více postav a měl i aktuální téma, kdy odkazoval na Trumpovu zeď. A songy byli lepší. Tvůrci říkali, že chtějí se blíž přiblížit s touhle novou verzí k původním webepizodám, což je OK, ale je důvod proč původní epizody měli jen 5 minut. Nejlepší části verze britského kanálu 4 byly Rodina, Přátelství a právě Elektřina. Rodina představuje divnou famílii, která mi trochu připomínala rodinku z Texaského Masakru Motorovou Pilou, a měla skvělé scény jako například "rodinný strom", večerka nebo večeře. Přátelství má super poselství - prostě máte žížalu v hlavě. A Elektřina malinko vykrádá poslední dvě epizody webseriálu s tématy o dospívání a pohled za "oponu" DHMIS. Leslie je dobrá postava šílené tvůrkyně. Epizody, které jsem si moc neužil byly Práce, Smrt a Transport. Všechny byly jen dlouhé a nudné s šíleným závěrem, který trval jen tak dvě minuty. Odehrávali se převážně na jedné či dvou lokacích. Smrt měla prostě promarněný potenciál. Seriál stále má dost kreativity, jen je to prostě dost roztahané, a poselství se ztrácí díky neustálým random horror-vtipům. 6/10, snad tvůrci pro další řadu pochopí, že buď je nutné rozvést příběh a svět a nebo prostě epizody prokrátit. PS: Spousta lidí na ČSFD tenhle profil ohodnotila předtím než seriál vyšel protože si myslela, že jde o profil původní websérie. Tomu tak není - původní websérie je zde jako 6 krátkých filmů. To je asi důvod, proč tenhle profil má 92%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama