Reklama

Reklama

Nikita Chruščov: Rudý car

(TV film)
  • Německo Nikita Chruschtschow - der Rote Zar (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Přestože byl mnoho let zapáleným stalinistou, stal se Chruščov člověkem, který ukončil hrůzovládu svého předchůdce. Toužil po mírumilovném posílení stávajících politických systémů světového řádu, ale během kubánské raketové krize přivedl svět na pokraj nukleární války. Nechal postavit Berlínskou zeď. Byl reformátorem, který se nechal porazit nejen vlastním politickým systémem, ale i sebou samotným. Co zbylo po botě, kterou tloukl na stůl během generálního shromáždění Společenství národů? Stalinův teror, druhá světová válka, destalinizace i nejvážnější krize studené války jsou úzce spojené s osobností Nikity Chruščova. Tento historický film zachycuje výpovědi členů Chruščovovy nejužší rodiny i renomovaných historiků a přináší příběhy z nejvyšších kruhů moci. Nenechte si ujít jedinečný biografický portrét jedné z nejvýznamnějších osobností 20. století, jež ožívá ve stínech událostí, ve kterých sehrála hlavní roli. (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Výbušný, srdečný, zábavný a hlavně pravověrný komunista, nikoliv Stalinista. Dokument vtahující reflektující ostré hrany konfliktu v Berlíně nebo na Kubě. Sovětský styl je stále stejný... vyhrotit a zastrašit, na druhou stranu takhle taktika má silný zpětný kontraproduktivní ráz. 77%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Jedna z vecí, ktorá umožňovala Chruščovovi hrať pred Stalinom hlupáka bol fakt, že tým hlupákom naozaj bol." Krásna charakteristika muža, ktorý na sklonku svojho života povedal: "Moje ruky sú až po lakte od krvi." Tento dokument veľmi dobre zobrazuje jedného muža, ktorý pokračoval v diele Lenina a Stalina. Hoci je v porovnaní s nimi braný za umiernenejšieho, málokto bol Stalinovi tak verný, ako on samotný. Keď mal v tridsiatych rokoch od fúzatého satana nariadené zabiť 7000-8 000 nepriateľov ľudu za deň, on požiadal o zvýšenie kvóty na 17 000. Aj vďaka tomu sa plešatý riťolez dostal až na najvyšší piedestál moci. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Chruščov je strašně zajímavá postava. Pořád nevím jestli ho spíš mám stavět mezi ty kladné postavy historie nebo mezi záporné, a tenhle dokument mi to rozhodování moc neulehčuje. Jinak rozhodně výživných 50 minut. Plno archivních záběrů plus rozhovory s Nikitovým synem Sergejem. 7.5/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama