Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (5)

F1: Touha po vítězství (2019) 

1. série: Trochu jsem přemýšlel. Obecně vzato, co byly ty asi nejlepší seriály tohoto roku. Přes všechny drama, dokumenty, komedie a ulítloviny jsem se dostal do bodu, kdy jsem zjistil, že zde byly tři naprosto kulervoucí. A jeden z nich je právě tento. Dílo popisující poslední dokončenou sezónu asi nejnebezpečnějšího sportu na zemi, který ale milují miliony lidí. Ať se tomu dá říkat sentiment nebo jakkoliv, tak já se zde našel jako v máločem. Pořád jsem přeji jen ten kluk co propařil nespočet času u PS2 hraním Formule ročníku 05. Samo o sobě sledujeme hlavně mladé jezdce, což je super pro nováčky jako třeba i já, kteří se díky tomu i lépe zorientují. Občas vám přijde divné, že se uprostřed série tvůrci vracíme na začátek sezóny, ale ti všímaví ví, že to má své opodstatnění a hezky to umí zapadnout. Je v tom drama, akce, nebezpečí. Je to dokonalé. V jistém slova smyslu jsem skoro i zapomněl, že se jedná o dokument. Zlatá kolekce. Nezlobil bych se za každoroční zmapování této dokonalosti. 2. série: Člověk skoro nedoufal, že by onu druhou vysněnou sérii dostal. A ono se stalo. Chvíli to ale trvalo. Než člověk zase najel na onen zvláštní styl vyprávění a přijímání příběhu skrze stáje a jejich jezdce než v rámci chronologie. Člověk to docení až skoro ke konci, kdy mu opět dojde, že v tom byla určitá gradace k nějaké pointě a podobně. Obecně vzato se skoro nedá říci nic extra špatného o tomto pokračování, ale i přesto člověka naštvaně určité flákačství, že o nějakých jezdcích se ani nedozvíte a musíte si to hledat přes Wikipedii, abyste věděli. V tomto bodě seriál naprosto zbytečně selhává, protože každý díl nemá snad více než 30 minut a přitom opomene tolik věcí, že je až stydno. Velká a zbytečná škoda. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Člověk skoro nedoufal, že by onu druhou vysněnou sérii dostal. A ono se stalo. Chvíli to ale trvalo. Než člověk zase najel na onen zvláštní styl vyprávění a přijímání příběhu skrze stáje a jejich jezdce než v rámci chronologie. Člověk to docení až skoro ke konci, kdy mu opět dojde, že v tom byla určitá gradace k nějaké pointě a podobně. Obecně vzato se skoro nedá říci nic extra špatného o tomto pokračování, ale i přesto člověka naštvaně určité flákačství, že o nějakých jezdcích se ani nedozvíte a musíte si to hledat přes Wikipedii, abyste věděli. V tomto bodě seriál naprosto zbytečně selhává, protože každý díl nemá snad více než 30 minut a přitom opomene tolik věcí, že je až stydno. Velká a zbytečná škoda- ()

Série 3 (2021) (S03) 

Epický návrat na dobrou vlnu z první série. Neustálé nervy, neustálé politikaření a neustálé nervy. Game of Thrones mezi dokumentárně sportovními seriály ()

Série 4 (2022) (S04) 

Čtvrtá série je velice zvláštní. Mapuje asi nejzajímavější sezónu v F1 v 21. století minimálně. Jenže seriál se nějak jako pachtí v něčem, co jsme viděli už dvacetkrát jenom v jiných úhlech pohledu. To by nebyl takový problém jako to, co jsme i viděli, ale spíše neviděli. Kimi jako jedna z největších legend novodobé formule nedostal nic. V seriálu o něm snad ani jednou  není  zmínka. Chápu, že ten chlap je na rozhovory osina v prdeli, ale to nic nemění na tom, že mu mohli udělat medailonek nebo i celou epizodu, což by fanoušci ocenili asi víc než Tsunodu, který sere na hajzlu. Jasně, poslední části se pilně věnují finále sezóny a zaslouženě, ale i tak  musíme pracovat s očividnou manipulací tvůrců, kterou si na triko nevezou. Další série se bude muset hodně vytáhnout, aby objektivně přihlížející uživatelé mohli mít nějakou důvěru. ()

Série 5 (2023) (S05) 

Laťka je nastavená tam, kde neustále. Čím jsme dál tím více je to to samé. Nápad, že by se takto mohla mapovat každá sezóna byl na začátku zajímavý, ale nyní s odstupem času je to skoro to samé jako Ulice. Ty samé kecy a ty samé příběhy. Uznávám, že moje hodnocení tomu moc neodpovídá, ale faktem zůstává, že snaha se dívat na každou další sérii je dost slabá. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama