Reklama

Reklama

Projekt Greenlight 2015

(pořad)
  • USA Project Greenlight 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Project Greenlight je dokumentární série o filmařském řemeslu od výkonných producentů Matta Damona a Bena Afflecka. Pořad, který začíná digitální soutěží z 24. června 2015, nabízí detailní a necenzurovaný pohled na problémy, jimž čelí začínající režisér v průběhu jednotlivých fází výroby filmu - od počátečního stadia příprav a konkurzů přes samotné natáčení až po dokončovací práce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jedinou výtku, kterou je, že to není natočeno na film. Film tomu dá ten speciální look, jestli mi rozumíte. Nešlo by to natočit na digitál. Pokud jste chtěli slyšet veselé historky z natáčení čtvrtá série Projektu Zelenésvětlo je to, co hledáte. Pořadatelé Matt Demon, Ben a Flek si vybrali režiséra Jasona Manna, který zásadně nedělá kompromisy a nedávno vychodil filmovou školu, dali mu tři miliony dolarů a aktivisickou afromarickou producentku filmu Dear White People Dear White People , aby ho hlídala. Ohlídat Jasona není jen tak jednoduché tak jednoduché. Tato dokumentární série se prezentuje, že je skutečným pohledem na to jak se dělají filmy a z tohoto hlediska netuším jestli se jim to povedlo. Celé je to totiž fraška - "odsuzování Matta Demona za to, že je rasista, když nechtěl vybrat dvojci režisérů z niž jeden byl asiat", "neustálé přesvědčování Jasona, který je neuvěřitelný perfekcionista" a "řeči producentky, která se snaží neustále býti ironická a edgy, což ve výsledku vypadá dosti otravně". Je to však dobrá fraška a já si jí zatím užívám. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Publicistický dokument v kterém se Matt Damon a Ben Affleck zaměřují na začínající režiséry. První šance je rozhodně důležitá , ale projekt greenlight 2015 byl natočen dost jednoznačně. Až tak moc věcí nezaujmou , a je to podané v celku nedně. Ale několik věcí je dost dobrých. Průměr. ()

Reklama

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. A o to jde. Matt Damon a Ben Affleck udělali soutěž, ve které pak vítěz dostal 3 miliony dolarů a mohl si za ně natočit film. Na HBO je jenom 4. řada a v té to vyhrál nesympatický režisér, který trvá na hovadinách a není mu vůbec blbý mít neustále nějaké požadavky ("Musí to být natočený na film! Digitál? To není ono."), které ve výsledku na filmu nejsou vidět. Všichni tam pořád melou něco o tom, jak je skvělej, jak je precizní apod., ale 36 % tady na ČSFD (na imdb taky propadák) pro výsledný produkt asi říká vše. Těch konfliktů je tam docela dost a je zábava na ně koukat. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama