Reklama

Reklama

Poslední hovor

  • USA Last Call
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Poslední hovor sleduje alkoholika se sebevražednými sklony, který se na výročí smrti svého syna pokusí zavolat na linku pomoci. Vytočí však špatné číslo a telefon zvedne svobodná matka, která pracuje jako noční vrátná na místní vysoké škole. Rozdělená obrazovka zobrazuje obě postavy v reálném čase během rozhovoru, který jim oběma změní život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

silentname 

všechny recenze uživatele

Emocionálny výbuch. Absolútny emocionálny výbuch. To je verdict, ktorý dávam filmu "Last Call". Niekedy skutočne stačí málo na to, aby film zapôsobil a dostal sa pod kožu. Niekedy stačila komunikácia dvoch priateľov ako to bolo v prípade filmu "Face 2 Face". Tu to funguje veľmi podobne. Máme obraz rozdelený na dve časti, kde sledujeme našich dvoch hrdinov. Scotta a Beth. A jediné čo ich spája je spoločný telefonát, ktorý je ústredným motívom celého filmu. Scott totiž chce zavolať linku pomoci, no miesto toho sa dovolá mladej upratovačke menom Beth. Dialógy v tomto filme sú absolútne fantastické. A ten emocionálny ráz z nich je ešte silnejší. Myslím si, že reakcie Beth ku koncu filmu sú tak prirodzené a tak skutočné až ma to skoro vydesilo. A rovnako aj Scott pôsobí veľmi úprimne. To jeho pochopenie, že mu neostalo absolútne nič a pocit, že najlepšie by bolo keby tu nebol, jeho výčitky svedomia a utápanie sa v absolútnej beznádeji pôsobia veľmi skutočne. A vďaka tomu je tento film absolútne fantastický. Neviem čo mu vytknúť. Obaja herci podávajú skvelé výkony. Pôsobí to ako keby to natočili na jeden záber a len sledujeme dvoch hrdinov počas jednej hodiny a počúvame ich komunikáciu. A výsledkom je to čo som mal práve možnosť vidieť. A som rád, že na konci uzavreli aj Bethin príbeh, ktorý je tu síce ako taká malá vsuvka, no stále veľmi zaujímavý. A možno po tom všetkom čo sa udeje preda len dáva pocit, že niekedy môžu veci dopadnúť aj dobre. Tento film ma úprimne dostal a emocionálne rozobral. Neviem čo viac povedať. Proste, skutočný emocionálny výbuch na ktorý tak skoro nezabudnem. Hodnotenie: A+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi forma a v principu se mi líbil i obsah, ale po celou dobu jsem měl pocit, že si režisér ukousl až příliš velké sousto. Zejména opakující se vzorec, ve kterém oba hlavní protagonisté mluvili vesměs o běžných a často i nudných věcech, aby vzápětí potenciální sebevrah vypěnil a utekl od sluchátka, mi trochu lezl na nervy. Štvalo mě to o to víc, že to bylo na úkor stupňovaného napětí, které by sem sedělo víc. Seděli mi naopak oba herci, kteří dost často tahali děj z dialogové kaše. Na to, že to točil člověk, ktewrý se dosud etabloval spíš v nízkorozpočtových hororoech, to bylo překvapivě dobré, ale v obecných měřítkách je to max za 60%. ()

Reklama

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Netradiční sledování půlené obrazovky mě upoutalo i bavilo a celkový sled jednoduchého nízkorozpočtového děje se stupňujícím napětím mě teda totálně dostal! Nechápu, proč tu má film celkové hodnocení jen 57%, protože tohle určitě stojí za víc i za tu podívanou. Jednoduché. Skvělé. Hodnotím velmi kladně, tedy 5 ***** :-) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi horizontální rozdělení obrazu dost lezlo na nervy. Jakmile však přišel na řadu inkriminovaný hovor a obraz se rozdělil vertikálně, tak to najednou začalo dávat smysl a bylo to ku prospěchu věci. Škoda slabšího rozjezdu, protože jinak mohlo jít o výborný film. Ten výbuch emocí na konci měl totiž neskutečnou sílu. Donutilo mě to přemýšlet, jak bych se v dané situaci zachovala já. (65%) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je to chvályhodný, rozdeliť obraz nie je samozrejme žhavá novinka, ale v tomto smere ide Booth ešte ďalej a raz ponúka obraz rozdelený v horizontálnom a raz vo vertikálnom smere. K deju ma napadá zopár nezrovnalostí. Mladá slobodná matka sa až príliš zaujíma o osud cudzinca a naopak muž v strednom veku by po zistení, že sa nedovolal na správne miesto, s najväčšou pravdepodobnosťou zavesil. Taktiež nás nečakajú žiadne špeciálne prekvapenia, celé to smeruje tam, kde očakávame, že to vyústi. Ale oceňujem zachytenie akejsi atmosféry doby a spoločnosti, takto sa cíti obrovské množstvo ľudí a rozvody sú jednou z najzhubnejších rakovín modernej doby. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v najjužnejšie položenom kanadskom meste s názvom Windsor. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama