Reklama

Reklama

Vzpurná Colette

(TV film)
  • Francie Colette, l'insoumise (více)

Obsahy(1)

Portrét věhlasné francouzské spisovatelky Colette, tanečnice z Moulin Rouge, která získala Řád čestné legie... Autorka populární série knih o Klaudině byla ve své době nesmírně slavná, a to nejen jako spisovatelka. Colette, celým jménem Sidonie-Gabrielle Colette, se prosadila jako ikona své doby, varietní umělkyně a novinářka. Za román „Tulačka“, příběh mladé talentované ženy, která se po rozvodu živí jako tanečnice, pro nějž inspiraci čerpala i ze svého vlastního života, získala prestižní literární Goncourtovu cenu. Její knihy získaly velký ohlas i za hranicemi Francie. Byla rozvedená, finančně nezávislá a svobodně rozhodovala o své sexualitě. Svým dílem i svým životem, ukázala ženám, že jejich tělo není tabu, a že mají svobodu na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Talentovaná Collete je ve znamení zvěrokruhu vodnář, což je bláznivé nestálé vzdušné znamení. Dobu předběhla i v tom, že ve čtyřiceti letech zvládla sotva jedno dítě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uznávala len vášeň, zmyselnosť, telesné pôžitky. A feminizmus spojený s lesbizmom, hoci trikrát bola vydatá. Stala sa prvou ženou vo Francúzsku, ktorá mala štátny pohreb, čo je už nebožtíkovi úplne na nič, ale zapíše sa to aspoň do encyklopédie. Hlboko s jej životom ani myšlienkami nesúhlasím, ale dokument bol ladený veľmi decentne a informatívne, páčila sa mi obrazová stránka. A je určite lepší ako film s Keirou Knightley v hlavnej úlohe... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ilustrovaný a odlehčeně komentovaný život vášnivé Colette (1973-1954), která se nenechala svázat konvencemi.(max.70%) ()

Reklama

Reklama