Reklama

Reklama

Poslední šance na záchranu planety

(TV film)
  • Česko Klimatická změna - Fakta (více)

V současné době nás od klimatické katastrofy dělí pouhé dva stupně Celsia. Jestliže se tempo oteplování nezmění, do čtyřiceti let nastanou v našem životním prostředí nezvratné změny. Ale zmíněný proces můžeme ještě zastavit. Tento film prostřednictvím dramatických civilních záběrů a alarmujících zpráv seznamuje diváky jednoduchou, avšak zarážející formou s fakty týkajícími se globálního oteplování. V této oblasti musíme čelit největší výzvě všech dob. A lidstvo se dokáže vzchopit, aby si s tímto úkolem poradilo. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spolu se sérií OUR PLANET jde ruku v ruce tento souhrn situace ohledně globální změny klimatu - vlny sucha, extrémní bouře, tání ledů, ztráta korálů a lesů, hrozba bodů zvratu + co za to může, další predikce, dětský protesty a co je třeba jako lidstvo podniknout. Vlastně to samé už po x-té, ale opáčko není na škodu a tady BBC určitě prezentuje na prostoru hodinky údernější agitku, než nějaký Leo s BEFORE THE FLOOD. A hele, s novou studií OSN teď zřejmě opravdu začíná být dusno a téct do bot... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takže současná ideologie doporučuje méně dýchat, vyčítat krávám že vypijí desítky litrů vody denně a méně cestovat. Kam byste jezdili, vedro je u nás. Letadlem zaserete oblohu a zničíte si ekologickou stopu. A společenské tabu je hlavní příčina problému přelidněnost. Protože kdyby každý rok na planetě nepřibývalo 200 milionů lidí, nerostla by ekonomika.A už vůbec se nemluví o tom, že se de fakto politicky rozhodlo, že se půjde cesto adaptace na změnu klimatu než jeho zamezení, protože by to zruinovalo ekonomiky. Už teď změny klimatu způsobily větší škody než obě světové války dohromady a růstu HDP to jen prospívá. Je to stejně zvrácená ideologie jako fašismus, vše zastřešeno ekologií. V závěru je dokument trochu technokratický a nadějný v tom, že velmi mladí, kteří budou žít o něco déle se se změnou klimatu snaží něco dělat. Podle jednoho výzkumu výraz Globální oteplovaní lidi moc neděsí, je to spíše pozitivní slovo, že budeme mít tepleji. Ale stejný výraz Změna klimatu lidi děsí a již se objevila nová psychiatrická diagnóza strach z klimatických změn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé informácie a je dobré, ak sa v tomto niečo začne robiť. Ale musia sa toho chytiť odborníci a konať s chladnou hlavou a nepúšťať k slovu ekofašistov typu nesvojprávna Grétka a jej rodičov, čo z nej vytĺkajú len politický kapitál. Avšak netreba zabúdať na to, že EU sa môže aj pokrájať a keby sa aj k jej iniciatíve postupne pridalo USA, nikdy neprinúti k ekopolitike Rusko, Čínu, ostatné ázijské štáty a už vôbec nie Afriku. Takže v tomto to nevidím nijako ružovo. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

O téme globálneho oteplovania sa hovorí čoraz viacej. Z jednej strany fakta z druhej mýty a propaganda. Masmédiá sú ovlivniteľné, či už zo strany ropných spoločností, alebo z druhej stgrany mince Greenpeace a podobne. Ničmenej, že sa bije na poplach už sa vie dlho. Tento dokument síce neprináša až tak nič nové, ale za zamyslenie sa, stojí. ()

Moiseiwitsch 

všechny recenze uživatele

Pěkné shrnutí základních průserů dneška !!! Co ze všeho vyplývá pro jedince zejména: O dost méně baštit maso, méně konzumat téměř vše resp. nenakupovat do vyčerpání a nenaplňovat tím život, co nejméně cestovat letadlem atp. Klaus a jemu podobní by se měli podívat povinně + děcka na základce - těch se to bude týkat nejvíce !!! ()

Reklama

Reklama