Reklama

Reklama

Touha

  • Japonsko Rokugatsu no hebi (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sex. Sex jako mantra živého organismu. Navenek je vztah 30-leté Rinko a jejího workoholického manžela šťastný. Ale Rinkina touha po sexu mění chování okolí vůči ní. Film byl natočen v černo-bílé verzi a téměř okamžitě po svém uvedení se stal kultovním. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

Borec3 

všechny recenze uživatele

Úchylné ne, námět spíše čerpá ze zakořeněné prudérnosti, kterou je japonská kultura pověstná (nic na tom nezmění ani infikace "západem" posledních desetiletí). Díky ní dokážu pochopit manželské odcizení, z něhož je cesta jen skrze přijetí vlastní touhy nánosem omezení potlačené. Všechno ostatní je Tsukamoto. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Treba Voyerov aby nám zachraňovali vzťahy. Cukamotov najupršanejší film. Dážď je tu prvkom čisto vizuálnym. Postavy sa nachádzajú vďaka nemu v zvláštnom odťažitom svete. Ako keby dážď odkazoval na niečo skryté v nás. Budovy sú chladné, čiernobiela farba neprepúšťa žiadnu emóciu. Pritom je to o sexe. O manipulácií. O pozorovaní a ukájaní sa. Naplnenie základných telesných túžob a snaha vstúpiť na samé dno našej psyché, len aby sme si našli cestu k sebe. Expresívny štýl, elektronický penis - ako by z oka vypadol tomu s Tetsua a zaujímavo poňatá téma. Sono to Strange circusom a Love exposure potiahol na novú úroveň, Cukamoto je verný typicky artovej až undergroundovej forme. Veľmi zvláštne a zapamätateľné. Poetikou bližšie k Bullet Ballet a predsa o niečom inom. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

A já se zase přidávám na stranu May : „Neuvěřitelně podivný film, perverzní, úchylný“ Žena, kterou voyaer donutil vydíráním k experimentování s vlastním tělem, s vlastní sexualitou. Přinejmenším dost zvláštně zvolený způsob jak někomu otevřít cestu k rozkoši, k rozkoši na jejímž počátku je znásilnění vlastním vibrátorem, který, ale ovládá někdo jiný. Opravdu bizarní milostný trojúhelník v hodně neobvyklém a deštivém filmu. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Překrásný a trošku šokantní vhled do "typické" japonské mysli několika hlavních protagonistů, kteří navenek vypadají, že vše s jejich životy je v pohodě, ale uvnitř křičí po přirozenosti a změně. Klasická zápletka natočená velmi neklasicky. Čerobílý vizuál je téměř perfektní, stejně, jako vybrané lokace. Kdykoliv film zastavíte, máte krásnou fotku na zeď. To samé platí i o hudebním doprovodu, kdy decentní a "odosobněné" čelo dodává filmu tu pravou atmosféru. K tomu si připočtěte průhledy do světa Tetsuo, kdy není nic natolik bizarní aby nemohlo být ještě více :). Skvělá atmosféra a vtahující děj - šmírácky nakouknete do podvědomí několika upjatých lidí a společně s nimi odhalíte jejich perverzní choutky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No já nevím no-slibovaná úchylnost se nekonala, takže tu zůstalo jen-vážně hezké-drama o třech lidech ve kterém Tsukamoto ubral ze svého rukopisu jak to jen šlo-ve prospěch zdánlivé"čitelnosti" příběhu. I tak ale u některých scén nevím kam je zařadit a konečnou poentou si taky nejsem zcela jist-což mi dává naději, že v tom filmu pořád přecejen je něco více. Za mě přesně na hraně mezi 3 a 4 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama