Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Chvílema dusná atmosféra, která vrcholí skvělým finále ( když si vzpomenu na scénu u večeře, tak vám povím, že se mi špatně dýchalo ). Film je sice předvídatelný, ale je to dobře natočené, herecký perfektní - Diane Lane je skvělá a Costner hraje svůj standard. Do toho pěkná hudba od Michaela Giacchina. Dovedu si představit, jak by film vypadal v režii Davida Finchera, to by bylo něco! Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí, je to fakt dobrej film. 7,5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Let Him Go je ten typ filmu, který je pro mě těžké jak ohodnotit, tak komentovat, jelikož v jednom zásadním ohledu mě vůbec nepřesvědčil o své funkčnosti, zbytek výplně ale naopak považuji za opravdu skvělý, no a co s něčím takovým ve výsledku? Každopádně to, co mě neoslovilo, je zápletka, její obsah a vlastně i celý její vývoj. Na téměř dvouhodinový snímek se tam toho totiž opravdu příliš nestane, onen ústřední příběh je fakt miniaturní a bohužel i dost předvídatelný, po celou dobu nepřijde nějaký zvrat, či alespoň nápaditý moment, prostě po této stránce by se dalo až tvrdit, že je to prostinké až běda. Jak jsem ale zmiňoval, na druhou stranu zbytek filmu tvoří prvky, které mě dokázaly skutečně zaujmout a díky kterým jsem si ve výsledku dokázal nakonec ten film i docela užít. V první řadě musím samozřejmě zmínit obsazení, na čele s parádními, především emočně silnými výkony Costnera a Lane, skvělý a přesvědčivý jsou ale i představitelé ostatních postav, které jsou pak jen tak mimochodem též vesměs velmi zajímavé a rozhodně nenudící. Když už jsem jinak zmínil výraz emoce, tak ty tu též fungují na vážně vysoké úrovni, bavila mě ale i velmi působivá atmosféra filmu a s tím pak i spjatá stylovost, která mě doslova nadchnula svou podmanivostí. Let Him Go je tak zkrátka opravdu zvláštní podívaná, která mě určitě zaujala a být vážně alespoň trochu výraznější po té dějové stránce, tak by se jistě jednalo o opravdu silný filmový zážitek. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Kevin s Dianou sice stárnou, ale to jim nic nebrání rozdat si to s rodinou asociálních psychopatů, kteří jim odvlekli vnuka a snachu. Příběh nikam nespěchá, ale o to víc zhoustne atmosféra při finálním střetnutí. Podle mého názoru velmi povedený film s přesnými hereckými výkony téměř všech důležitých postav. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka bez Eastwooda a s Costnerem. S námětem s hezkými tématy, ale tak nějak přespříliš jednoduchým, pouze po povrchu plovoucím podáním. Žánrové klišé spolu s Giacchinem, který se poetickým westernovým brnkáním marně snaží napodobit skladatelské duo Eastwood/Niehaus, jen potvrzují průměrnost díla. Je to škoda - snaživá Diane Lane tomu (jako jediná) dodává náznaky hloubky a motiv s osamoceným indiánem má něco do sebe. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama