Reklama

Reklama

Letní hokej

  • angličtina Off Sides (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V létě 2017 se mladí hokejisté z východočeského Náchoda vypravili do dalekého Maroka, kde je čekal rozhodně nejzábavnější tréninkový kemp jejich dosavadní kariéry. Nepřijeli sem totiž jenom hrát hokej, ale hlavně se zblízka seznámit s místními lidmi a jejich způsobem života. O několik měsíců později zase hokejisté z marockého Salé zamířili do České republiky, aby tu v obrácené podobě zažili to samé. Výsledkem je živý dialog dvou rozdílných kultur, plný různých malých překvapení a osvobozujícího humoru. Naučili se Češi v Maroku smlouvat? Potvrdili tu pověst hokejové velmoci? Sehnali Maročané v Čechách maso halal? Pochopili tu, co je to ofsajd? (Pilot Film)

(více)

Diskuze

me22dec

me22dec (hodnocení, recenze)

*SPOILER* Marocké děti učí české ve své řeči větu "Mám rád vlny.", české děti učí ve své řeči ty marocké "Ty jsi šulin." Takže asi tak... Netuším, jestli se marocké děti chovaly typicky marocky, ale ty české se určitě chovaly česky a je mi to trochu líto...

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Nevím, no. Malina v totálně hovězí pubertě, ve které byl leckdo z nás, dostává hlavní prostor, protože dokument víc vyzní negativně nebo proč? Artur jako hlavní postava kluka, se kterým to přece jen tak netříská, by byl lepší. Navíc se snaží a angličtinou i celkem vládne, takže se i něco dozvíme. Třeba jak maj malí Maročani natřískaný islám v hlavě totálně neoddělitelně od osobnosti. A to je Maroko ještě docela liberální. Na ledě to vystoupení už jen namachrovaná trapnost a ostuda. Lajdácká povýšenost vs. hokej jako 35. preference na žebříčku hodnot, ovšem v kombinaci s pěknou vyčůraností (nasazení dospělých proti dětem).

Uživatel MikeCool smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama