Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před třiceti lety došlo po celém světě k zvláštním a závažným incidentům, během kterých došlo k samovznícení mnoha lidí. Oběti tohoto procesu však nezemřely, stali se z nich podivní mutanti, kteří dokáží zapalovat různé objekty a zanechávat za sebou zkázu. Tito lidé byli nazváni Burnish a vlády všech národů musely začít řešit, jak s nimi bojovat. V autonomním moderním městě nazvaném Promepolis vzniklo hned několik organizací a skupin, které proti této hrozbě nasazují své životy. Pod dohledem vůdce města Kraye Foresighta se daří ve městě po dlouhou dobu udržet pořádek. Pomáhají tomu nejnovější vynálezy tohoto muže, vládní síly a také skupina velmi dobře vybavených hasičů. V té je nováčkem odhodlaný mladík jménem Galo Thymos, který Krayovi vděčí za svůj život, a tak dělá vše pro to, aby se svému hrdinovi a idolu přiblížil. Klid ve městě je však nyní narušen příchodem členů teroristické organizace Mad Burnish pod vedením Lia Fotii. Lio totiž ví, že aktivity zdejších vládnoucích sil nejsou tak úplně v pořádku... (Jeoffrey)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! Při čtení o světě, kde dochází k samovznícení člověka prakticky ihned napadne, že tu má další Fire Force, ale omyl, tohle je studio Trigger a pak se kouknete kdo to režíroval a už vás nic moc nepřekvapí. Od prvních minut a nadupaného, dynamického a šíleného souboje, který mě přikoval k obrazovce jsem jen zíral a tempo nepolevovalo. Sám jsem v šoku, že se do vší té akce dokázal nacpat na takhle omezeném prostoru vlastně docela slušný, zajímavý příběh, který na jednu stranu dává docela smysl a na druhou obsahuje, jako již tradičně u tohoto studia, totálně přepálený, bláznivý a místy až neuvěřitelný konec! Navíc nazvat jednoho z mechů, který se nečekaně objeví Deus ex Machina je totální, geniální ptákovina, kdy jsem se musel smát a mlátit čelem o stůl zároveň. Jistě je tu hromada klišé, postavy jsou docela ploché a celé to je místy tak neskutečně přehnané, ale kašlu na to... Co se animace týká, není to styl, který každému sedne, ale díky ní jsou souboje nádherně barevné, neskutečně dynamické - prostě impozantní (hlavně první a pak i poslední). A pak je tu hudba! Soundtrack je prostě skvělý. Srovnání s Gurren Lagann se automaticky nabízí, ale tady Promare ve většině ohledů minimálně o bod prohrává a napomáhá tomu také třeba fakt, že GL má mnohem víc času na rozvoj děje, postav... A i ta akce je tam větší dynamit. Ovšem nevadí, stejně jsem si tohle zatraceně užil. Everything Burns... 8/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Studio Trigger je věhlasně známe pro svou šílenost a animaci! Obojí Promare nabízí hodně a to na vysoké úrovni. Příběh hasičského oddílu, bojujícího proti lidem, kteří mohou jen tak vzplanout je otrokem pro animaci a šílenoství autroů, ale díky tak hloupé postavě až si ji musíte zamilovat a díky sebeuvědomělosti autorů, vám ro vůbec nevadí a i tak si to užijete. Musíte být, ale obří nadšenci do animace a musíte mít aspoň základní přehled o japonských anime příbězích. Hravost, kreativita, nápaditost, energičnost, údernost, to vše vystihuje tento neuvěřitelně svěží animační styl. Musím se ale přiznat, že v některých chvílích byla pro mě animace lehce nepřehledná a musel jsem rychle zorientovat co se dělo. Přesto je to neuvěřitelná podivaná, která díky své debilitě a sebeuvědomělosti funguje fakt dobře a je velmi vtipná! Parádních 7/10! I přes přímočarost a jednoduchost příběhu a postav, se nedá říct, že by to nebylo poctivě zkonstruované a napsané. Kdo čeká víc než přímočarou blbinu, která je nahláškovaná a má základní postavy a to celé je pozvednuto hlavně animací asi se spálí. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda se dá vůbec nesrovnávat s Gurren Lagannem. Ale popořadě. Jak říkají ostatní, hned na vás vybafne Fire Force. Tohle anime nemám rád a potěšilo mě, že to promare vzalo za jiný konec a o dost povedeněji. I z hlediska sexuálních narážek vše vydatně zlepšili. A tím u mě klady končí. Připadá mi, že se autor podíval na Fire Force, Gurren Lagann, Kill La Kill a řekl si pojďme to vše zkombinovat do 1.5 hod... Když se tam 1) poprvé objevil Kamina, 2) poté nasedl do mecha, 3) kterého ovládal od půlky ve dvojici, 4) dokonce dělali stejné pózy jak Gurren a 5) v konečné scéně mu na to dali DRILL... Tak už jsem si fakt říkal, zda to nepřehání takhle Gurren Laganna vykostit... Terezinka198 zde popisuje úžasnou grafiku. Já jsem rozdílného názoru. Je to praštěné jako 3 zmiňované předlohy, ale kvalitativně jsem měl v 1/2 bojů problém rozeznat, co se to tam sakra děje. Plamen nevypadá jak plamen. Všude jsou trojuhelníčky. Proč všude poletují trojuhelníčky.... Když ko-hrdinovi dorůstala ruka, bylo to jak počítačově generované. Opět se ptám proč. Proč to vypadá jak indie hra. Co musím ocenit jsou scény bez bojů. Směrování kamery, vyjadřování postav. I graficky velmi povedené. Avšak tam jsem jak přes kopírák nonstop viděl Kill La Kill a Gurren Lagann... Autoři se od toho prostě nedokázali odpoutat a to jediné to drží nad vodou. Další průšvih (lehké spoilery) je z hlediska předvídatelnosti. Když mě po předvedení All Mighta okamžitě napadne, že to bude záporák, po předvedení záporáka okamžitě napadne, že to bude klaďas, po shlédnutí tváře červenovlasté vědkyně, že jim ke konci překazí plány, tak není něco v pořádku. Všechny výše zmiňovaná anime dokázaly překvapit, že mi lezly oči z důlku. Zde? Jen jsem čekal, "až se to stane"... Závěrem: Zkopírované, překombinované, zbytečně dlouhé, nerozeznatelné bojové scény s nepěknou grafikou, animace by si zasloužila 2x víc fps, aby nebyla tak trhaná, občas pěkné klidné scény, předvídatelný příběh a zkopírované. Koukněte radši na Gurren nebo Kill La Kill. Tohle je jen takové doplnění, když nemáte na co koukat... Copy Cat... 35 % ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Promare určitě mnohé anime nadšence přitáhne svou velmi neortodoxní animací a ostrými barvami. Příběhově spíše podprůměrné, zápletka je velmi jednoduchá a s trochou nadsázky by se dalo říct, že je to koukatelné v originále bez titulků, nakonec většinu z příběhu pochopí divák právě z obrazu. Krom jiného, soundtrack je taky jeden z těch lepších, které jsem v anime slyšel. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Absolutní akční pecka s magnificentní animací, cool postavami s cool vybavením a schopnostmi. Jediné mínus je jednoduchý a předvídatelný děj, který je i ke konci lehce přitažený za vlasy ale musím říct, že jsem se dlouho tak nebavil u akčního anime jako je PROMARE. Studio Trigger předvedlo to co umí a vyšlo z toho super filmík. Velice doporučuju 8/10 ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama