Reklama

Reklama

Pevnost Šanghaj

  • Čína Shang hai bao lei (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se zblázní do odvážné vojevůdkyně a brzy se při obraně Země vydá v jejích šlépějích, aby chránili Zemi před mimozemšťany usilujícími o drahocenný zdroj energie. (Netflix)

Recenze (36)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na Zemi dopadne jakási surovina lidi ji začnou využívat ke svému prospěchu a po čase je napadnou mimozemšťané. Všechny města padnou až na Šanghaj, která stále vzoruje. Několik problémů to jejich slavné dělo se nemůže hýbat do stran může jenom nahoru a dolů tak, že kdyby ta mimozemská loď se posunula o podělaných 10 centimetrů třeba doleva nebo doprava jsou nahraní. Dále to dělo není ničím chráněné nad ním si létá mimozemská loď (musí to nějak mít ošéfované to , aby se trefilo) a padají trosky, ale nic ho nepoškodí. Dále v jedné části jedna ženská zničí ty suroviny na úkor možnosti vystřelit ještě jednou z toho děla přičemž jelikož z té suroviny je celé město se začne ničit což způsobí jak zemětřesení tak záplavy a jelikož to dělo je v prostředku tak by to schytalo mezi prvníma a nějakou záhadou přežilo. Proč vůbec měly to dělo jen jedno mají tam posrané kvítka z té suroviny a celé město proč si radši nepostavily druhé to dělo? Dále Šanghaj je chráněná bariérou tudiž by stačilo při útoku těch mimozemšťanů tu bariéru otevřít poslat tam tu letku a zavřít ji (jít to jde jelikož ten chlápek na konci to dokázal) tím by se minimalizovaly ztráty a vůbec by se to co bylo na konci nemuselo dít. 60 procent P.s. srovnávat tohle z produkcí Asylumu je asi taková píčovina jako srovnávat českou pohádku Kozí Příběh s Ledovým Královstvím třeba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čínska kópia Battle Los Angeles, čo tiež nebol žiadny zázrak a táto kópia je ešte horšia. Triky sú na úrovni priemernej videohry a ani akcia svojím prevedením ničím nezaujme. Šikmookí pandrláci ma vôbec nezaujímali a ani mimozemšťania strach ani zďaleka nenaháňajú. Proste nudná sterilita po každej stránke. Jednu hviezdičku dávam za Shu Qi, ktorá je stále hodná svojho mena. 2/10. ()

Reklama

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No takto.. Kto nevidel Enderovu hru, Na hrane zajtrajška alebo Deň nezávislosti (1 či 2, to je fuk), už ani nemusí. Stačí vidieť Pevnosť Šanghaj a vybavené. Čo ale oceňujem je fakt, že aj keď podľa správ síce padli Nový York, Nové Dílí a čojaviem čo všetko ďalšie nové, ľudia tu neboli zas tak úplní sráči a niektoré ich zbrane boli minimálne kolík. No ale štít ten bol hotový kúl.  Blabla, atď, sem-tam nejaké pif-paf a bum-bác, nejaký ten post-sentiment a potom koniec. Tak ale lepšie strávený čas ako napr. urologické vyšetrenie.. No a Šu-ki dostojí svojmu menu, mľask.. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrnější sci - fi dílko z dílny čínských tvůrců. Zvláštní efekty jsou docela ucházející, ale sám příběh za moc nestojí. Nikdy jsem moc nepřišel na chuť asijské kinematografii a ani tento film mě nepřesvědčil o opaku. Hlavní linií příběhu, mimo boje s mimozemskými vetřelci, je jakási podivná lovestory, která je jak z červené knihovny. Je to takový čínský "Den nezávislosti", ale ani ti emzáci nejsou nijak zvláštní. Vlastně je vůbec neuvidíme, jen jejich drony, a z celé jejich kosmické lodi je vidět tak maximálně špička. A když k tomu připočtu průměrné herecké výkony, nemohu hodnotit více než 55%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Den nezávislosti po čínsku, máte tady vše obří loď emzáků, dokonalé bojové roboty, dynamické bitvy, skvěle zvládnout akční stránku, tempo filmu nedrhne, nebýt toho nešťastného patnáctiminutového konce po konci. Nicméně propadák v kinech nechápu, motiv sebeobětování sice příliš exaltovaný, ale jinak ideologicky nic závadného. Obsazení sympatické, nechápu stížnosti diváků, že prý efekty byly slabé a bylo by prý nutné více peněz, nebo zase byly námitky, že Lu Han není herec a vůbec se do filmu nehodil. Jasně ta romantická linka je na zabití, ale to není jeho chyba, stejně tak Qi Shu, nemůže za to, že má relativně pasivní roli. Zajímalo by mě jaká je psaná čínská předloha, podle které je to celé zfilmované... Mimochodem je tam vynikající OST od korejského skladatele - Dong-jun Lee http://www.leedongjune.com/credit/ ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama