Reklama

Reklama

Pevnost Šanghaj

  • Čína Shang hai bao lei (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se zblázní do odvážné vojevůdkyně a brzy se při obraně Země vydá v jejích šlépějích, aby chránili Zemi před mimozemšťany usilujícími o drahocenný zdroj energie. (Netflix)

Recenze (36)

Packal13 

všechny recenze uživatele

Zatímco wandering earth byl docela ok ačkní no brain blockuster, tohle už bolelo. Příběh a logika má víc děr než fotbalová branka, vedlejší romantická linka je naprosto tragická, alespoň efekty to částečně zachraňují. Nejsou sice přímo oslnivý, ale když se přihlídne k rozpočtu filmu, který měl být údajně jenom 57 milionů, tak ty dolary ždímaj do poslední kapky. Bohužel koukat jenom na full cgi scény člověka docela unaví. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No takto.. Kto nevidel Enderovu hru, Na hrane zajtrajška alebo Deň nezávislosti (1 či 2, to je fuk), už ani nemusí. Stačí vidieť Pevnosť Šanghaj a vybavené. Čo ale oceňujem je fakt, že aj keď podľa správ síce padli Nový York, Nové Dílí a čojaviem čo všetko ďalšie nové, ľudia tu neboli zas tak úplní sráči a niektoré ich zbrane boli minimálne kolík. No ale štít ten bol hotový kúl.  Blabla, atď, sem-tam nejaké pif-paf a bum-bác, nejaký ten post-sentiment a potom koniec. Tak ale lepšie strávený čas ako napr. urologické vyšetrenie.. No a Šu-ki dostojí svojmu menu, mľask.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunajšie hodnotenie je, myslím si, dôsledkom toho, že máme iný typ vnímania kinematografie (predovšetkým blokbasterov) ako v Číne a tento film aj primárne pre Číňanov robený bol. Výprava je solídna, triky priemerné, avšak ak na ne nečumím pred veľkým plátnom, všeličo sa stratí. Osobne mám určite väčší problém s dramaturgiou. Invazívne filmy budujú v expozícii napätie najmä tým, že niečo veľké prichádza, pričom Pevnosť Šanghaj začína in medias res a titulkami, čo všetko sa už stalo. Tým pádom prichádza o značnú časť zábavného faktoru v žánri a hneď bojujeme. Nápad s kupolou bol fajn aj motivácia emzákov. Kvalitatívne cca na úrovni ID 2. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrnější sci - fi dílko z dílny čínských tvůrců. Zvláštní efekty jsou docela ucházející, ale sám příběh za moc nestojí. Nikdy jsem moc nepřišel na chuť asijské kinematografii a ani tento film mě nepřesvědčil o opaku. Hlavní linií příběhu, mimo boje s mimozemskými vetřelci, je jakási podivná lovestory, která je jak z červené knihovny. Je to takový čínský "Den nezávislosti", ale ani ti emzáci nejsou nijak zvláštní. Vlastně je vůbec neuvidíme, jen jejich drony, a z celé jejich kosmické lodi je vidět tak maximálně špička. A když k tomu připočtu průměrné herecké výkony, nemohu hodnotit více než 55%. ()

septic 

všechny recenze uživatele

docela jsem byl ze začátku rád, že se Čína pustila do takového projektu, byť velmi neoriginálního. Asie produkuje jeden trhák za druhým, ale supervelmoc v tomhle hledisku tápe. To, že Japonci a Číňané obsazují do hlavních rolí ulízané Keny a šikmooké barbíny, to už jsme si zvykli. Že asiaté dokáží natočit dokonalý romantický film, o tom není pochyb. Ale míchat tyhle sračky do sci-fi, kde mimozemšťanům zůstává poslední překážka k vyhlazení lidstva, to je trochu moc. Že je to 4th July jak přes kopírák by mi ani nevadilo, ale ten románek z toho dělá takový hnůj, že posledních 40 minut už jsem jenom posouval ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama