Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mossad a CIA spojí síly ve snaze vymanit svět ze spárů teroristické organizace RBG (Really Bad Guys). Když je v Izraeli unesen americký technologický miliardář, Mossad se ho pokusí zachránit a CIA pošle na pomoc svou nejlepší agentku. Agent Mossadu je tak nucen spolupracovat se svou americkou kolegyní. Ostatně jako nic na Blízkém východě se ani tato spolupráce neobejde bez konfliktu. Pokud se jim nepodaří zachránit svět, promarní ředitel Mossadu příležitost zapálit pochodeň na oslavách Dne nezávislosti těsně před svým odchodem do důchodu. (Cinemax)

(více)

Recenze (11)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Mossad vypadal více než úslužně. Přeci jen, mělo to být něco jako Bláznivá střela, což u mě je trefa přímo do černého. A nebo kamkoliv, kam se dnes můžeme trefovat. Navíc se spolupráci s originálními autory. Jenže sovy nejsou tím, čím se zdají být. Těžko říci, zda šlo o izraelské pojetí nebo obecně jiný přístup, ale tento film velmi jednoduše balancoval mezi zajímavou zábavou a absolutním odpadem. Film ze začátku docela funguje, jenže postupem času se dostanete do bodu, kdy se hází jeden zbytečný vtip za druhým, kde se mnohdy balancuje na hranici veškeré vtipnosti (i v rámci absolutní subjektivity) a obecné stavění charakterů jde úplně jinam. Frank Drebin byla milovaná postava, která měla i charakter a hýbala se nějakým směrem. Mossad má tunu postav, které sice něco dělají, mají nějaký příběh v pozadí, ale jinak je to such, bezduché, lhostejné a bohužel až trapné. Což je škoda, film má zajímavou linku, zvraty a nějaké vtipy nebo narážky vskutku pobaví. Jenže něco jako Bláznivá střela asi tolik nefunguje do dnešní doby, kde tomu hraje do karet dnešní efekty, které sice vypadají důvěryhodně, ale nějak nesedí do toho všeho. Tento film se bohužel odvrátil na tu zlou a špatnou stranu. Možná americká verze by vypadala lépe, ale to je jenom divný a nic neříkající dojem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc vánočně naladěný, protože sice jsem čekal komedii s názvem Mossad, ale nečekal jsem takový absurdní úlet, jako by to napsal sám Leslie Nielsen - humor přestřelený , ale vlastně to humor moc nebyl, já se moc nezasmál. Izraelská Bláznivá střela bez kousku něčeho vtipného. Jedna hvězda za Haleviho, který se mi líbil ve Faudě. ()

Reklama

chamonix 

všechny recenze uživatele

„Já vím, co si o mně myslíš, já si o tobě myslím totéž! - Že mám super kozy?“ Aaronman a Leningrad pojmenovaný po Lennonovi ... Spousta dobrých fórků, škoda toho dabingu, v originále bych si to určitě užil víc. Jinak jsem to měl naopak. První třetina (to byl opravdu okopírovaný Leslie Nielsen) mě vyloženě nudila a až postupně to nabíralo grády. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Izraelský film parodujúci známych (predovšetkým USA) akčných snímok (napr. čiastočne aj Iron Man) „na spôsob“ Hot Shots! sa len tak nevidí. Nebol by tu až taký veľký problém, keby, ako to už mnohí spomínali, nedošlo v zhruba polovici filmu k rýchlemu poklesu už aj tak krehkej úrovni. V druhej polovine filmu nie je každá scéna úplne funkčná, chýbajú aj trochu údernejší vtipy na záver. Nebol to zlý pokus, ale cesta filmom ako Hot Shots!, The Naked Gun alebo Wrongfully Accused ešte vedie dlhá cesta. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V první půli spousty kvaliních forků a parodií až se to blížilo kultovním Bláznívým střelám a vůbec vrcholovým "zuckerům" , ale pak to nabere trošku nudnější obrat. ()

Galerie (22)

Související novinky

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

Reklama

Reklama