Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1937 a probíhá japonská invaze do Číny. Markantně lépe vyzbrojená a vycvičená japonská armáda decimuje čínské síly, složené převážně z rolníků a obsazuje jedno území za druhým. V Šanghaji se jejich postup na moment zastavuje, když se oddíl osmi set hrdinných obránců opevní v obřím obrněném skladišti na břehu řeky a s nasazením veškerých svých životů brání útočníkům v dobytí celé Šanghaje a postupu na hlavní město Nanking. Přesila je ovšem obrovská... (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke dokonalé, z dostatkom akcie, no vzhľadom na premrštenú stopáž, sa snímok tak či onak nevyhol pasážam, vďaka ktorým divák stráca niť. Nie niť dejovú či príbehovú, tá je jasne daná, ale z pohľadu zachovania koncentrácie na samotný priebeh. Ja skutočne nemám príliš veľké pochopenie pre filmy, ktoré trvajú pól dňa, pričom popri ich sledovaní by človek stihol upiecť hus spolu so štedrákom. Dobrý, no zbytočne dlhý film, vďaka čomu sa vytráca samotná pointa v podobe nezlomného národu. Koniec koncov, preto teraz vládnu svetu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Stalingradom a 300vkou na čínsky spôsob. Tentokrát sledujeme boj viacmenej odvážnych 800 Číňanov (s pár zbabelými výnimkami), ktorí chránia sklad v Šanghaji pred klasicky zákernými Japoncami. Technická stránka je špičková a dočkáme sa množstva skvele natočených a krvavých prestreliek. Film bol evidentne poriadne drahý. Horšie sú na tom jednoducho načrtnuté postavy, ktoré mi boli celkom ukradnuté a miestami sa mi splývali. Takže výsledkom je nekonečná prestrelka anonymných aziatov na jedno pozretie. 5/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky nevkusných, propagandistických válečných filmů rozhodně povinnost! Zvláště těch z bojových konfliktu mezi roztahanou ťamanskou nudou a hloupoučkým rákosnickým bajkařstvím. Velkovýpravná a velmi draze natočená přiblblá čínská sračka, ve které se mongoloidně snoubí retardovaný patos s dementním kýčem a ukrutně překynutým pičopatriotismem, vratce postavená na skutečném týdenním incidentu Války o planetu opic, ovšem veskrze přepatlaném debilním hybridem Žluté karkulky, Bitvy u Šangopyl, Opičího krále a lživého superhrdinského zveličování. Nekriticky musím připustit, že těch pár bojových scén na počátku docela ujde, ty ale ve skoro tříhodinovém filmu zaberou ani ne třetinu, načež následuje sáhodlouhá, veskrze otravná telenovelizovaná pícnina pro demoralizované čínské pradleny, a jak to tady čtu, zjevně i pro pár qocientně strádajících Indoevropanů s rakovinou vkusu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $372,755Tržby Celosvetovo $461,219,921▐ Tak už nie je o čom, teraz sa už v Číne vedia dobre predviesť, už to nie je tak ducha prázdne ako iné predošlé vojenské zlátaniny (Wolf Warriors 2). Tu to má prevažne hlavu a pätu, herci moc neprehrávajú, dodajú tomu aj emociálny náboj, pompézne scény ktoré prinesú zimomriavky a technická stránka sa hravo vyrovná americkým produkciám. Moc sa mi páčila vizuálna stránka, žiadny veľký miš maš prevažne pekne prehľadné obrázky. Výzorom mi to asi najviac pripomenie asi Gibsonov Hacksaw Ridge, až na to že tu je to opačne Japonci dobýjajú zo všetkých strán budovu plnú Čínskych vojakov. Je to brutal masaker, kde sa nikto nešetrí a priblíži vtedajší úžasný svet, plný svetových humanistov, ktorých sa nič netýka, skoro ako dnes. Momentálne to vypadá na jeden z naj favoritov na film roka 2020. Rovnako tak aj v komerčnom merítku to je s tržbou na prvom mieste v celosvetových tržbách. /90%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mile překvapil námět, v němž nehrají titulní roli vojska čínských soudruhů, ale převážně Čankajškovi vojáci. Odvaha se cení a podle očekávání to vládnoucí garnituře nešlo pod nos. Dalším plusem je absurdnost prostředí, v němž se konflikt odehrával, kdy se bojující strany ocitly v jakési válečné divadelní hře, kterou z bezpečí za řekou pozorovali jak jejich krajané, tak Evropané či Američané pobývající v britské části Šanghaje. A nakonec je tu technická stránka věci a kvalita akčních scén, kde jsou vynaložené peníze prostě vidět. Na druhé straně stojí všudypřítomné gerojství a patos, což jsem se zpočátku snažil přehlížet, ale zkrátka a jednoduše to nešlo. Některé scény, jako to z vlajkou, sice působily efektně, ale člověk se při nich chtě nechtě musí usmát. A nelíbil se mi ani pohled na cynické bělochy sázející se o to, jak dlouho obránci vydrží. Celkově to vidím na mírný nadprůměr. 60% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (7)

  • Letouny útočící na vlajku na střeše skladiště byly palubní stíhací stroje Mitsubishi A5M (ve spojeneckém kódu Claude) vyzbrojené dvěma synchronizovanými kulomety ráže 7,7 mm. Jednalo se o přímého předchůdce nejznámější japonské palubní stíhačky Mitsubishi A6M (Zero). (Necrotongue)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v meste Šanghaj, kde prebiehal aj dej filmu. Sklad, v ktorom sa odohrala bitka v roku 1937, stojí v Šanghaji dodnes. V súčasnosti slúži ako múzeum spomínanej bitky medzi čínskymi vojakmi a japonskou cisárskou armádou. (MikaelSVK)
  • Proti značně přibarvené filmové verzi ustupovalo ze skladiště do britské koncese 376 vojáků, přičemž jich na mostě pod japonskou palbou padlo asi deset. (Necrotongue)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama