Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1937 a probíhá japonská invaze do Číny. Markantně lépe vyzbrojená a vycvičená japonská armáda decimuje čínské síly, složené převážně z rolníků a obsazuje jedno území za druhým. V Šanghaji se jejich postup na moment zastavuje, když se oddíl osmi set hrdinných obránců opevní v obřím obrněném skladišti na břehu řeky a s nasazením veškerých svých životů brání útočníkům v dobytí celé Šanghaje a postupu na hlavní město Nanking. Přesila je ovšem obrovská... (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl mazec. Sakra dlouhý, ale pořad mazec. Po stránce kulis a výpravy neskutečný. Nešlo nic než jen zírat. Co mě pobavilo, byla ta podobnost čínských uniforem s německou :). Samozřejmě, film obsahuje větší než malé množství LOL teatrálních momentů (telefonní kabel přes most bereme jako jeden za všechny). To že se ale na druhou stranu neštíti střelby do vlastních řad (a to doslova), beru jako známku soudního rozumu a snahy o trochu té černé do záplavy bílé (respektive rudo-žluté). ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastenecký historický film v tom nejlepším slova smyslu. Obrana skladiště Sihang je jedním ze klíčových bodů novodobé čínské historie, a tak je pochopitelné, že filmaři tento obrovský úspěch armády (i když to byla tehdy NRA, která pak byla vyhnána) natočili ve velkém a s náležitým patosem. Ovšem taky dost historicky věrně. Ač se nám může ta zápletka okolo vlajky zdát přepálená, Yang Huimin tu vlajku tam opravdu donesla, a obránci ji za úsvitu vyvěsili (s tím následným leteckým útokem to pravda trochu filmaři přehnali, ale patos musí bejt). Objektivně za čtyři, ale přidávám pátou za způsob vyprávění - ty mikropříběhy vesničanů, kteří neumí zabíjet, jsou k tomu brutálně nuceni svými nadřízenými, a nakonec se stávají hrdiny, odráží docela historii. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke dokonalé, z dostatkom akcie, no vzhľadom na premrštenú stopáž, sa snímok tak či onak nevyhol pasážam, vďaka ktorým divák stráca niť. Nie niť dejovú či príbehovú, tá je jasne daná, ale z pohľadu zachovania koncentrácie na samotný priebeh. Ja skutočne nemám príliš veľké pochopenie pre filmy, ktoré trvajú pól dňa, pričom popri ich sledovaní by človek stihol upiecť hus spolu so štedrákom. Dobrý, no zbytočne dlhý film, vďaka čomu sa vytráca samotná pointa v podobe nezlomného národu. Koniec koncov, preto teraz vládnu svetu. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi silný snímek o konfliktu, který trval v letec 1931-1945 mezi Japonském a Čínou. Postupně i celým světem v rámci 2.sv.války. Nevěděl jsem, že se Čína ocitla v tak prekérní situaci a tento audiovizuální zážitek mi hned moje mezery nádherně doplnil. Perfektní snímek, kde absolutně nerozumím hodnocení, tak budu trošku nadržovat, abych snímku pomohl. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky nevkusných, propagandistických válečných filmů rozhodně povinnost! Zvláště těch z bojových konfliktu mezi roztahanou ťamanskou nudou a hloupoučkým rákosnickým bajkařstvím. Velkovýpravná a velmi draze natočená přiblblá čínská sračka, ve které se mongoloidně snoubí retardovaný patos s dementním kýčem a ukrutně překynutým pičopatriotismem, vratce postavená na skutečném týdenním incidentu Války o planetu opic, ovšem veskrze přepatlaném debilním hybridem Žluté karkulky, Bitvy u Šangopyl, Opičího krále a lživého superhrdinského zveličování. Nekriticky musím připustit, že těch pár bojových scén na počátku docela ujde, ty ale ve skoro tříhodinovém filmu zaberou ani ne třetinu, načež následuje sáhodlouhá, veskrze otravná telenovelizovaná pícnina pro demoralizované čínské pradleny, a jak to tady čtu, zjevně i pro pár qocientně strádajících Indoevropanů s rakovinou vkusu. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (7)

  • Lehké kulomety, které ve filmu používají čínští vojáci, jsou pravděpodobně licenční Breny. Ve skutečnosti jimi byly kulomety ZB 26 české provenience. (Necrotongue)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Proti značně přibarvené filmové verzi ustupovalo ze skladiště do britské koncese 376 vojáků, přičemž jich na mostě pod japonskou palbou padlo asi deset. (Necrotongue)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama