Reklama

Reklama

Velký průvodce meditací

(seriál)
  • USA Headspace Guide to Meditation
Trailer
USA, 2021, 2 h 53 min (Minutáž: 19–24 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Headspace představuje příjemně animovaný pohled na výhody meditace a nabízí techniky a instrukce, abyste se do toho mohli pustit i vy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Jsem zastáncem buddhistické filozofie a tím pádem i meditací a tak mě docela zajímalo, jak na mě bude působit tento animovaný dokument. Průvodce Andy s docela milým českým dabingem mě potěšil a podobné to bylo i s jednoduchou animací, která dostatečně dotvářela příjemnou a uklidňující náladu. Možná někomu nabízené techniky pomůžou se svým životem, ale jinak jsou všechny po pravdě na jedno brdo – uvolnění a dýchání je základ všeho. Proto nevidím důvod přehánět s hvězdičkami, ale jako základní vhled do meditačních praktik je to dostačující. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud jste meditací úplně nepolíbení, pak bych vám tuhle minisérii s klidem doporučil. Pro začátečníky opravdu ideální průvodce - dokážu si představit, že to může odstartovat návyk pro každodenní meditaci. Koncept krátké teorie a praktického cvičení je moc fajn a klidně bych uvítal více takového materiálu na Netflixu. Nicméně jako člověku, který už o meditaci ví nějaké to základní info, mi to přišlo zbytečně repetitivní a spíše to mělo klesající tendenci. Celkově si ale jinak cením zajímavého projektu a připojuju se k pochvale za český dabing. ()

Reklama

marleyy 

všechny recenze uživatele

100% Vynikající průvodce meditací s příjemným českým dabingem na Netflixu. Jak pro začátečníky tak i pro zkušenější. Velmi nenásilnou formou Vás provede opičí myslí západního člověka, který má velké nánosy bahna a stresu již trošku zakódováné v sobě. Pokud si chceš trochu nebo i víc odpočinout od bahna, tlaku či dokonce sám od svých neutuchajících myšlenek (nebo si je uspořádat) rozhodně Ti může být tento dokument nápomocen. Vyzkoušeno na sobě, proběhlo chvilkové vypnutí softwaru i hardwaru a nádherný relax :) ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Příjemný dabing, ale jinak na tom neshledávám nic výjimečného. Je to průměrné. Autor se mnohdy opakoval a k nějakým nadějným vyhlídkám na zlepšení jsem teda také nedošla. Jste-li však člověk, který má jednou za čas hlavu plnou starostí a potřebujete vypustit páru, asi vám tato meditační série postačí a do jisté míry možná i pomůže. Některým lidem stačí přec jen málo k uspokojení... ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vysoké škole byla součást zápočtu předmětu Úvod do budhismu tříhodinová meditace v budhistickém centru. Zdálo se mi na tom obtížné balancovat na okraji spánku a bolely mě kolena. Bylo potřeba postupně přát dobro sousedovi v místnosti, pak to rozšířit na lidi venku na ulici a rozšiřovat to dál a dál až na celý svět. A nestat se radikálním budhistou ha ha. Dnes je to dobré cvičení jak na gauči přežít první rok pandemie Wuchanské chřipky, kdy jsou doma poprvé v historii zavíráni zdraví lidé místo nakažených. Bal jsem také na workshopu mindfulness, ale o přestávce jsem to vzdal. Ale toto Netflixové mluvené slovo působí zklidňujíce i s otevřenýma očima. Rozdíl mezi budhismem a křesťanstvím je podstatní. Když jde budhista kolem žebráka, dá mu almužnu, protože ho žebrák vnitřně znečišťuje a narušuje mu meditační pocit pohody. Křesťan ho považuje za svého bratra a má k němu empatii. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama