Reklama

Reklama

Jangsari: Yicheojin Yeongungdeull

  • Jižní Korea 장사리 : 잊혀진 영웅들 (více)
Trailer

Obsahy(1)

25. června 1950. S podporou sovětské armády zaútočila Severní Korea na Jih. Jih během měsíce ustoupil k řece Nakdong, do nejjižnějšího cípu země. Aby zatlačili nepřítele zpět, generál McArthur zahájil vyloďovací operaci v Inčchonua a zorganizoval k vytvoření zmatku i diverzní útoky ve Wonsanu, Jumunjinu, Kunsanu a Jangsari. Díky vysokým americkým ztrátám a nedostatku vojáků vyplula loď Moonsanse se 772 jihokorejskými studenty – vojáky z dobrovolnického batalionu. Ten vznikl jako nouzová rezerva po vypuknutí války. Mladí vojáci se měli vylodit na pláž Jangsari a diverzními operacemi odvrátit severokorejskou pozornost od Incheonu. Toto je jejich příběh natočený podle skutečných událostí. (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia vojnova drama z produkcie Juznej Korei podla skutocnej udalosti,ktora si ma ziskala uz len tym,ze ma dojala,smutny pribeh,ktory opisuje osud priblizne 700 mladych studentov,ktori boli vyslani do vojny na samovrazednu misiu,bojovych scen nie je vela,ale su na vybornej urovni,herci su bezchybni az na Megan Fox,vobec mi tam nepasovala,mohli vybrat nejaku inu herecku a celkovy dojem z tohto filmu je viac ako nadpriemerny...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další syrový válečný film, tentokrát z korejské války, který svým způsobem doprovází film ´Bitva o Inčchon´ (2016), neboť je spojuje vylodění generála MacArthura u Inčchonu. V tomto novějším filmu je o tom sice jen zmínka, ale účelová, protože příběh se týká bitvy u Jangsari, která MacArthurově misi napomohla. V obou případech jde o korejskou produkci, která si ke spolupráci přizvala Hollywood. Příběh vypráví o jednotce složené ze studentů, tedy ještě neplnoletých chlapců, jejíž scénář byl napsán podle skutečných událostí. Jak je u asijské produkce obvyklé, válečné scény ukazují brutální peklo. Bohužel děj jako takový je poměrně přímočarý a na charakterizaci postav se téměř vůbec nepracovalo. Samozřejmě na dnešní dobu je mezi chlapce vložena i dívka, která tvrdí, že není žádné tintítko a že válčit zvládne také. Ale jinak je přítomna jen v několika málo scénách a to je asi tak všechno. Vzhledem k pojetí úvodního vylodění a emotivní scéně na samém konci se skoro zdá, že se tvůrci inspirovali filmem Stevena Spielberga ´Zachraňte vojína Ryana´ (1998), ale ničemu to nevadí. Právě naopak. Zbytečně působí americká zpravodajka, která se snaží dostat studenty z válečného marasmu. Ale jo, své místo v ději má, ale její přítomnost je tak slabá, že kdyby nebyla použita, v celkovém ději by vůbec nechyběla. Film slouží jako pocta 772 studentským vojákům, kteří se stali jakýmsi symbolem nevinnosti a obětavosti. A nejspíš právě kvůli tomu byla brutalita válečných scén dosti posunuta. Vylodění v Normandii ve výše zmíněném Spielbergově filmu je sice také peklo, ale zde bylo překonáno. Škoda tedy scénáře, který ani emotivní scény nezachrání. Bez patosu a kýče by to nakonec bylo ještě horší, ale jako správný vlastenecký film pro Jihokorejce to snad postačí. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velká epická bitva u Jangsari, která je proslulá tím, že Jižní Korea vyslala 700 studentů pouze s 2 týdenním tréningem, aby čelila mocné SeveroKorejské obraně. Úvodní vylodění připomíná Normandii a je to rozhodně nejlepší a nejvíce strhující scéna z filmu. potom zaujme i samotné válečné finále. Trošku mě zklamalo, že jsou zde pouze dvě větší akční scény a výplňi mezitím chybí emoce. Natočeno poutavě i nádherně a rozhodně pro fanoušky Válečných filmů povinnost, ale Korea už v minulosti předvedla lepší kousky. Třešničkou je však Megan Fox. 6/10, ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Úvod je Kórejskou variáciou na vylodenie v Normandii. Síce to po filmárskej stránke na vyloďovacie scény z Vojaka Ryana nemá, ale stále sa jedná o solídny vojnový nadpriemer, ktorý fanúšikov žánru uspokojí. Bavila ma aj prostredná časť, ktorá sa venuje vzťahom medzi vojakmi. Tá banda teenagerov, ktorý nakopali severokórejské zadky súdruhov mi proste prirástla k srdcu s ich osobnými príbehmi. O to prekvapivejšie pre mňa bolo, že príliš nefungovalo finále v ktorom veľa z nich zomrelo. Možno keby v ňom išlo o nejaké hrdinské bitky namiesto obyčajnej nie príliš vydarenej evakuácie. No a ešte ma štvala zbytočná línia s americkou reportérkou v podaní otrasnej Megan Fox, ktorá moralizuje nad konaním jak juhokórejskej tak americkej armády. Tá tam bola jak päsť na oko. Ale väčšina filmu sa mi páčila a aj napriek vlažnému záveru som celkom spokojný a určite si to ešte niekedy pustím. 7/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegů jsem tu žádnou podobnost s Ryanem neviděl. Snad jen to, že tu vojáci museli obsadit pláž, ale to je průvodní jev prakticky všech vyloďovacích operací. Každopádně tahle pasáž byla solidní a totéž se dá říct i o ostatních bojových scénách. Každopádně se nejednalo o nic dechberoucího. Když se zrovna nestřílelo a nic nebouchalo, snažil se režisérský tandem přiblížit diváka k postavám, což moc nefungovalo. Alespoň u mě ne, takže mi bylo celkem šumafuk, koho severokrejci odstřelí. Vniveč přišla i snaha ukázat absurditu celého korejského konfliktu, který proti sobě postavil příbuzné. A nijak zvlášť mě neoslovila ani linka americké novinářky, která mi přišla naprosto zbytečná. Navíc Megan Fox umí hrát jen ve chvíli, kdy může být sexy a to tady rozhodně neplatilo. Zbytek castingu sice ušel, ale ani tady mi nikdo v paměti neutkvěl. Dá se to, ale jen jednou. 55% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Počas bitky sa na zásobovaní mladých juhokórejských vojakov podieľa americký vrtuľník typu UH-1 Iroquois. To však v skutočnosti nebolo možné, keďže prvý prototyp tohto vrtuľníka, známeho najmä z vietnamskej vojny, vzlietol prvýkrát až 6 rokov po tejto bitke, a to v roku 1956. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu tak aj jeho natáčanie prebiehalo v pobrežných častiach Južnej Kórei. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama