Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Závěrečná etapa výpravy Dana Přibáně a jeho „žlutého cirkusu“ uzavírá cestu kolem světa ve znamení objevování nového i lehce nostalgickou připomínkou starého. Nejdelší „trabantí“ seriál má čtrnáct půlhodinových epizod uzavřených prodlouženým speciálem. Za už tradičním pojetím divácké dokumentární komedie je vyprávěn příběh o rychle se měnícím světě a o tom, že události kolem jsou mnohem blíže, než se někdy zdají být, a mnohem aktuálnější, než vypadají. Příběh je stále o souboji s divočinou, nebezpečí a černočerném humoru, ale i o lidech, o setkáních příjemných i nepříjemných na pětiměsíční cestě dlouhé přes 17 000 kilometrů. Výprava tentokrát vyrazí z nejjižnějšího cípu Indie přes Nepál do Himaláje, kde se pokusí překonat výškový rekord dvoutaktního auta a vyjet do výšky přes pět kilometrů nad mořem. Dál nejistým Pákistánem přes ostře sledovanou Čínu až do Samarkandu, nejvýchodnějšího bodu první cesty a místa, kde trabant poprvé objede svět, a pak ve svých stopách po jedenácti letech od první výpravy konečně zpátky domů. K velkolepému přivítání na nejkrásnějších 1000 kilometrech Slovenskem a Českem. Žlutý cirkus tvoří tradiční dvojice trabantů, maluch a jawa. Z velké části jede sestava z minulé výpravy. V trabantu Egu náčelník Dan Přibáň, kameraman Zdeněk Krátký a fotograf Vojta Duchoslav, sehrané realizační jádro minulého filmu a seriálu. V trabantu Babu první cirkusový hudebník a druhý fotograf Slovák Marek Duranský s nováčkem Lukášem Venclíkem, kavárenským povalečem, který nikdy neřídil auto a nemá moc času se to naučit. Samozřejmostí je nesmrtelný optimista a motocyklista Slovák Marek Slobodník. Polská posádka malucha zůstává velmi dlouho otevřená. Radek zůstal po minulé cestě v Asii, a nikdo neví, kde a co s ním je, a tak je vše na hasiči Honzovi Setvínovi, který sám nachystal malucha a není si jistý, zda se na Radka více těší, nebo se ho děsí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Sa.sa k tomuto seriálu (15)

Trabantem z Indie až domů (2019) 

Ten konec je super a dojemný teda!!! PS: proč to nemá více dílů a ten "poslední" je tak krátký a useknutý ?! škoda mělo být klidně více dílů, toto putování by si to zasloužilo! <3 ()

Trabantem kolem světa (2019) (E01) 

Ano úvod musí přece být... i když se to někomu nemusí líbita, ale do seriálu to patří hlavně jako 1 díl :P ()

Blbec s razítkem (2019) (E02) 

JJ pálivé koření a jídla kmIndii patří... Něčím se ty bacily musí vypálit ať člověk je zdravý... Jinak auta ne a ne být volná, takže je čas na okolí... ()

Bez motoru do Indie (2019) (E03) 

Co dodat byrokracie je všude na světě stejná a celníci asi také... Jen je rozdílné jak moc nastavují ruce a kolik čekají ;) ()

Bohové, sex a bolavý zadek (2019) (E04) 

S těma zadky to Dan vystihl přesně....!!!! Nakonec jeho holá prdel, vč. operace.... :))) JJ nemusí to být nic příjemného, když člověka bolí prdel :P ()

Hranice a pohřební hranice (2019) (E05) 

Svastiky kam se podíváš a tak to má být... né jak jinde s tou korektností přehnanou...! Ganga musí být teda pěkná stoka aspoň v mystickým městem Váránasí... joj tam bych nevlezl ani za zlaté prase :)))) ()

Úplně jiný Nepál (2019) (E06) 

na bundu našijí Made in Romanina místo Nepal... škola a žádné děti... tak dostane facku heverem :)))) co více dodat? nic ;) ()

Mistrovství světa v zírání (2019) (E07) 

at žijou řízky s bramborovým salátem na ambasádě... autogen s karbidu... strom uprostřed silnice... armáda... ()

Trabant vs. Himálaje (2019) (E08) 

lol magnetická hora :))) nefunguje nebo je to tím, že je Trabant z plastu :)))) teda ten sníh byl fakt humus, ale co aspoň se svezli ;) ()

Nejvýš, jak to jde (2019) (E09) 

lol to musí být slušný nářez ta výška teda!! Ale ty panoramata teda stojí za to ;) ()

Čím níž, tím hůř (2019) (E10) 

lol sníh, voda, výška, bordel to musí být paráda a veselo :))) nasranej Dan :P no konečně ... všichni tady čumíme a i Indové říkají "to se posral" ()

Jak divoký je Pákistán? (2019) (E12) 

Co dodat ten povinný doprovod mě dostal :) jak kdyby to jeden maník se samopalem vyřešil... no ale alibi musí být :))))) ()

Velký čínský bratr (2019) (E13) 

lol kontrola musí být :))) vyjezdil jsem palivo tak to váží míň :P ale silnice mají teda kvalitní to se musí nechat! tomu teda říkám hotel! kanystr na střeše vše vyřeší :))) Radek nikde ... ()

Velká cesta domů (2019) (E14) 

navázali spojení analogovým způsobem bez dat :))))) lol Radek žije a má pas :P Teda na tom špagátě to auto moc nevypadalo majestátně :/ tenisák místo péra to je masakr, ale není se co divit :P Ten konec je super a dojemný teda!!! PS: proč to nemá více dílů a ten "poslední" je tak krátký a useknutý ?! škoda mělo být klidně více dílů, toto putování by si to zasloužilo! <3 ()

Reklama

Reklama