Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tung (Sammo Hung) a jeho kamarád Candy (Max Mok) jsou řidiči rikši, kteří pracující v ulicích Macaa. Tung je zamilovaný do pekařky Bing (Sun Yueh) a jeho přítel Candy do prostitutky Siu (Fennie Yuen). Problém je v tom, že oba jejich předměty lásky pracují v krutých podmínkách a pod chlípnými šéfy. Dvojice kamarádů musí najít způsob, jak dobít dámská srdce a osvobodit je od jejich nepříjemných pracovních míst. (Epistemolog)

(více)

Recenze (11)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pedicab Driver. Sammo Hung se představuje v jednom ze svém nejlepším filmu jako řidič jakési cyklorikši, s níž si vydělává na tvrdý chléb v ulicích Macaa. Cestu mu však zkříží mafiáni, kteří brzy zjistí, že udělali největší chybu svého života. Bojová scéna s Lau Kar Leungem patří k těm nejlepším, jaké jsem kdy viděl, jen škoda závěru celého filmu… 90 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Moje relativně nízké hodnocení vychází ze skutečnosti, že se celý film téměř nic záživného a zajímavého neděje. Film již prostě dnes nudí, vtípky jsou trapné a řešení dramatické krize mladíka a jeho vysněné lásky, která za jeho zády je nucena dělat prostitutku, již prostě nezaujmou. Rozhodně ne podané formou, jaké to je ... Kvůli tomu jsem se u filmu skoro celou dobu strašně nudil. Ale pozor!! Pokud jde o souboje, je to absolutní vrchol!!! Sammo Hung předvádí snad úplně to nejlepší ve své kariéře a souboj s několika bodyguardy hlavního bosse je absolutně "highest level" v oblasti martial arts!! Akce ale zabírá asi tak 20 min z 95min, což je prostě málo ... Takže asi tak. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Lau Kar Leung (zde 53let) vs. Sammo Hung a jejich souboj v 30.minutě patří mezi nejlepší z HK produkce. Jejich choreo beze zbraně a poté s holema je opravdu mastná peckovačka. Film byl natočen za necelý měsíc a vydělal 14 000 000 HK dolarů. Kickboxer Billy Chow má skvělý souboj se Sammem i v závěrečném finále. Snímek Pedicab Driver (1989) získal v HK hlavní cenu (ekvivalent Oskara) za nejlepší píseň. ()

Chema4 

všechny recenze uživatele

Jeden asi z najlepších Sammových filmov vôbec, kde si stihol strihnúť aj hlavnú rolu spolu s ďalšími HK celebritkami. Film ale nie je dokonalý, napríklad strieda neusporiadane mnoho žánrov, čo nedodáva deju úplnú prehľadnosť. Žánre strieda v podstate lusknutím prstov, a to bol pre mňa dosť rušivý element. Prekvapil dramatický príbeh, možno práve preto že som od neho moc neočakával, zároveň neprekvapila akčnosť ktorá bola opäť plna prvotriednych kaskadérskych kúskov, premetov, úderov, kopov, blokov...čiže presne to kvôli čomu si podobný film chcete pustiť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na co v 80tych rokoch Sammo siahol, to sa premenilo v klasiku. Pedicab Driver k nej nemal daleko, ale uplne to nevyslo. Ustredna zapletka o soferoch rikší (Sammo Hung, Max Mok, Mang Hoi a Lowell Lo) z ktorych sa jeden (Max Mok) zamiluje do prostitutky, ale osud a sef nevestinca im nepraje a popritom este Sammo superi o srdce Niny Li s miestnym pekarskym majstrom, nie je prilis pútavá. Ale to nie je ten najväcsi problem. Sammo uz dokazal aj plytkejsie zapletky natocit zabavne. Lenze tentokrat filmu nohy podkopava dost nesurode zanrove ponatie, kedy sa neustale striedaju blaznive a nastastie aj smiesne vtipy (v jednom zo subojov sa skvele paroduju Star Wars) s dost vaznou a tragickou zapletkou o prostitutkach, ktore to mali tazke. Chvilu sa smejete a hned na to mate byt dojaty, ale prilis to nefunguje. Druhym problemom je obsadenie hlavneho zaporaka komikom Johnom Shamom. Obcas sa obsadenie proti svojmu typu podari, ale tentoraz to nevyslo. Nejde z neho ani na chvilu strach a ak jeho obsadenie malo byt len nejakym metahumorom, tak to tiez nefunguje. Cely cas pôsobi neskutocne otravne a trapne. A to v komickych ulohach zvykol byt vzdy zabavny. Nastastie ma po ruke schopnych poskokov (Billy Chow, Chung Fat, Eddie Maher), ktory na povel kohokolvek zmlatia. Len skoda, ze sa bitkami dost setri. Ale ked k nim uz dôjde, tak stoja za to a patria k špičke v žánri. Najlepsia je epizodka v ktorej Sammo zmeria sily s legendou Lau Kar Leungom. Je to drsna, dynamicka bitka plna skvelych kuskov. Dalej mi urobil radost kratky stret mojich dvoch najoblubenejsich HK zaporakov Dicka Weia (netradicne v kladnej ulohe) s Billy Chowom. O rôzne kratucke cameo vystupy tu nie je nudza. Od Erica Tsanga, Cory Yuena, Lam Ching-Yinga a dalsich stalych Sammovych spolupracovnikov. Chýba snad len Jackie Chan a Yuen Biao. No a nakoniec tu mame famozne drsne finale v ktorom si to rozdaju Sammo vs. Billy Chow a bohuzial iba v kratsej bitke Mang Hoi vs. Chung Fat. Sem tam su zbytocne pouzite pomocne lana, ale aj tak sa dockame uchvatnych prvkov, ktore pôsobia neskutocne bolestivo a zaroven stale vtipne. Takze vysledkom je skôr trojhviezdickovy film, ktory tesne na stvrtu hviezdicku vytiahli pôsobive bitky. Pokial vam aspon polovica mien nieco hovori, tak tie 4 hviezdicky pravdepodobne date bez vahania. Ale ja som stary kverulant, tak si musim zafrflať. 7/10. A velke diky Warnerom, ktory tento film necakane zremasterovali a uz konecne poriadne vidno, co sa deje v jednotlivych scenach. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama