Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Legendami opředená (léky nafetovaný pokusný králík Rodriguez v potu krve šetřící na rozpočet, dva opravdoví kaskadéři měnící převleky, kompletně vymyšlené závěrečné titulky – za vším stál Rodriguez sám) low-budget stylovka, která pro akci znamená to, co Jacksonovo Bad Taste pro splatter. Mnohokrát omletá klišé dostala nový cool kabátek, který režisér spíchnul pomocí jednoduché kamery, úsměvných fines (zrychlený obraz při vytáčení telefonu) a pořádné porci nadhledu, která tenhleten mix road & revenge movie drží pohromadě. Samozřejmě, kritik se šťouralem v tom uvidí pouze nezdařené stylistické cvičení pro pozdější jízdu, žánrově zatížený fanda naopak velmi svojskou guilty-pleasure zábavičku s tušenou předzvěstí něčeho většího. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné home video! Herec v hlavní roli bez charismatu. Naprosto podřadný snímek. Pozdější "hollywood" self-autorovo přepracování s Banderasem je proti tomu nablýskané poršátko, ačkoliv ten film také zrovna neopěvuji. Film neznat a doporučit mně ho někdo na večer, tak mě omývají. Představte si absolutně film bez financí, dělaný "na koleně", s nulovým technickým zázemím a herci posbíranými z mexické paluše a vyjde vám "El Mariachi". Neobstojí, že je to film nezávislý. I ty nezávislé nějak vizuálně vypadají, mají formu, obsah a levné herce, ale tohle nemá obdoby. Nemám, co bych na filmu pochválil. Hnusná kamera se nedala vydržet. A ten nezvládnutý střih bych vám přál vidět. Film ani neměl pořádný styl. Jak říkám, tenhle film ignorovat a pustit si o tři roky mladší Desperado. To sice také není žádný zázrak, ale v porovnání s tímhle, je to oscarová čalamáda. Tohle je jenom smradlavá čalamáda, kdy se mně nechce věřit, že ji mohl stvořit Robert Rodriguez. Jeho režijní rukopis to totiž zrovna dvakrát neevokuje. Z jeho prvotiny nečiší žádná profesionalita. Jako chápu, že může být nadšený a posedlý filmařinou, ale přece nemůže vypustit do světa výrobek, který ani neprošel obrazovou a technickou kontrolou. S autem přece taky nevyjedu na silnici, když nesplní technickou kontrolu a film jako produkt by měl také plnit alespoň základní divácké požadavky, a pokud možno, nebýt už na první pohled odpudivým antivizuálním shitem. Kdo se pak žene po pár odrazujících sekvencích na sledování celého filmu?! Neznám horší film než je tenhle. Mně zadrnkat ten úděsný neherec na kytaru, tak tahám z kufru saxofon Felixe Slováčka vylepšený o granáty místo klapek a foukám tak dlouho, až po výbuchu odletí do Planet Hollywood, kde by si ho dali místo burritos, než to tam pro nezájem zavřeli. Trojnásobných 0% ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu ční lacinost na každém kroku, což ale Rodriguez dokázal udělat předností filmu. Když divák přistoupí na to, že to je v některých momentech poměrně nereálné, bude se dobře bavit. Herci jsou dobří, někteří přehrávaj,ale to už tak u amatérských filmů bývá. Desperado je mnohem lepší, na druhou stranu nemá to kouzlo Mariachiho. Mariachi se povedl, jsou tam dobré hlášky, pěkná "baba", násilné scény, co chtít víc. ()

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi rád Desperáda, ale po shlédnutí původní verze musím přehodnotit tuto náklonost. El Mariachi z roku 1992 je mnohem lepčí, kamera je syrová a "vlezlá" a všude. Zvláštní humor mezi čůrky napětí jiskří a přivádí v úžas. Rozumná délka nezačne nudit a příběh odsejpá nejlepším tempem. Neokoukaní herci a dobrý scénář musí bavit chtě nechtě. Není nad originál ! ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Úžasné je, že tento film vznikal doslova na kolenou s velmi malým rozpočtem a přesto si dokáže maximálně, mě jako diváka podmanit. Za což můžu jenom říct, klobouk dolů. Ovšem o to víc je třeba docenit, remake, jakým je Desperado. Tam už si s tím Rodrigues pěkně vyhrál a maximálně film doladil a to vč. scénáře. A právě proto, zde nemůžu dát pět hvězd, neboť tohle je jen takříkajíc zážeh motoru. No a tu další hvězdu ubírám, neboť, přestože se Peter Marquardt snažil, mě jakožto herce v roli gangstera, prostě nepřesvědčil. Koneckonců, mohl Rodrigues roli hlavního gangstera zahrát klidně sám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez nikomu z vedlejších herců nedal před natáčením scénář, pouze jim řekl, že jim pomůže s dialogy. (Benjamin-L)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)

Reklama

Reklama