Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Celovečerní prvotina jednoho z nejrozporuplnějších světových režisérů, který ukázal, kterým směrem se bude ubírat ta lepší půlka Roberta Rodrigueze (ta druhá půlka točí filmy pro retardované děti). Film který si zaslouží obdiv už jen proto, jakým způsobem byl financován a v jakých podmínkách vznikal. I přes celkovou průměrnost tohoto filmu se Robert stal vzorem a inspirací začínajících filmařů po celém světě, tudýž je velmi cenný. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

I když jsem z Desperada viděl jen útržky a Tenkrát v Mexiku mi připadalo přeplácané, musím uznat, že Mariachi je dobrý. Jistě že za sedm tisíc nemůžeme čekat žádné akční hody, takže největší kvality filmu spočívají spíše v nápadech. Gallardo je opravdu věrohodný a to náhodné přichomýtnutí mu uvěříte. Místy neodpovídající (raveová) hudba a třeba nereálné zabití gangsterů navzájem ale nepotěší. Nadruhou stranu Rodriguezovy kamerové vyhrávky, fikaná želvička nebo závěrečných pět minut dělájí z El Mariachiho památný film. U mě však jako srovnání debutů vítězí Gauneři, i když stáli o hodně více. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Film vydělal 290x více, než byl jeho rozpočet. (Šéfik)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)
  • Převážne se natáčelo v Acuma a Coahuila v severovýchodním Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno