Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (697)

plakát

Maličké království Bena a Holly (2009) (seriál) 

Geniálně napsané, geniálně nadabované, plné ironie a suchého humoru. Děti to milují, ale rodiče snad ještě víc. Je škoda, že do Česka se to zatím nedostalo, ale dabing bez krásy britské angličtiny by zřejmě dopadl podobně tragicky jako česky dabované Prasátko Peppa.

plakát

Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států - Počátky Studené války (2012) (epizoda) 

Pokud jste ještě do téhle chvíle neprokoukli, jak obrovskou manipulativní levičáckou sra*ku si pro vás Stone v tomhle seriálu přichytal, tenhle díl už nemůže nechat na pochybách absolutně nikoho. Stone odhazuje veškeré zábrany a zcela záměrně ignoruje veškerá fakta, která se nehodí do jeho narativu. Sovětský svaz je zcela nekriticky a obdivně vychvalován jako až pacifistická moudrá a těžkostmi sužovaná země, která je ve veškerých svých negativních aktivitách pouze reaktivní. Nebýt zlého Západu, nikdy by nepadla Železná opona, tu přece vyprovokoval až Churchil svým projevem ve Fultonu. Komunistické strany neinfiltrovaly východní Evropu s cílem jejího nekompromisního podřízení Moskvě už od brzkých poválečných dní, vše se dělo až v reakci na americké kroky v následujících letech. A komunisté po celé Evropě byli vlastně ti lidem milovaní good guys, kteří nezištně bojovali proti imperialistickým autokratům podporovaným z Washingtonu. Zatímco Wallace v předchozích epizodách vyzníval jako zásadový sympaťák, tahle maska z něj finálně padá a zůstává jen naivní jouda, který by důvěřivě sklopil štít a otevřel své srde a náruč Sovětskému svazu a vzájemným pozitivním prolnutím by došlo k jeho demokratizaci a naopak k nalezení sociálního cítění kapitalistického Západu. Naše současná zkušenost s Čínou jasně ukazuje, jak naivní a veskrze hloupá je tahle myšlenka a jak velký byl Truman vizionář, když už od prvních okamžiků dokázal pravou podstatu Sovětského svazu prohlédnout. Velebnosti, chce se mi zvracet.

plakát

Avengers (2012) 

Totální geekfest a nejlepší letní blockbuster od nového Star Trecu! Whedon přesně věděl, co fanoušci od filmu chtějí a pokud se počítáte mezi jednoho z nich, budete plesat blahem u každého záběru. Každá z postav dostane svoji odpovídající chvilku, mezi herci to správně jiskří a na plátně se pořád něco zajímavého dějě (žádná nudná ukecaná půlhodinka, na kterou si tu někteří mudlové stěžují, se jednoduše nekoná). No a Hulk po dvou odzívaných epizodách konečně SMASH!

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Vyloženě ošklivě animovaný film o staříkovi, který hodinu a půl poletuje v ošklivě animovaném světě v přihřáté noční košili. Opravdu si Zemeckis mohl myslet, že se něco takového s rozpočtem 200 milionů dolarů zaplatí?

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Na světě je tak krásně, všichni se mají rádi a jakýkoliv problém se dá vyřešit pomocí pár přesně mířených slovíček. Ultimátní hollywoodský brainwash, ale moc mile natočený.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Neskutečně uměle působcí film s často absolutně nelogicky se chovajícími postavami. Od režiséra skvělého Jak je důležité míti Filipa jsem teda rozhodně čekal víc.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Super úvod, jenže jakmile se jinak skvělá Saoirse Ronan dostane do svého barevného světa, příběh se rozutíká do všech stran a film se začne utápět v barevném kýči, připomínajícím to nejhorší z Brabcova Máje. Škoda

plakát

Avatar (2009) 

Je mi to líto, ale žádný zázrak se nekonal. Vizuálně je to neskutečně nadupané a Pandora je úžasné místo připomínající to nejlepší z Princezny Mononoke. Jenže co z toho, když modří počítačem dělaní kočkolidé, byť sebelíp vyrenderovaní, budou vždycky jen modří počítačem dělaní kočkolidé, kteří vás nikdy tak nezasáhnou jako živí lidé z masa a kostí. A nic na tom nezmůže ani 3D, které popravdě nedisponuje tak silným wow efektem, jaký jsem od něj čekal. Další problém je v tom, že film v podstatě nemá žádnou opravdu zapamatovatelnou scénu (byť třeba takový Terminátor 2 je jich naprosto plný) a proklamovaná závěrečná "Mother of all battles" vypadá vedle jakéhokoliv dílu LOTRa jako zmatená lokální šarvátka. Hlavně pozemní část, založená na taktice *POZOR SPOILER* přiběhnem před kulomety, necháme půlku z nás postřílet a utíkáme zase zpátky, po taktické stránce opravdu bolí. Nevykládejte si to ale jen zle. Cameron natočil dobrý film. Jen od "Krále světa" jsem teda čekal trochu víc.

plakát

Nixon (1995) 

Naprostá lahůdka pro každého, kdo se trochu orientuje v daném tématu.

plakát

W. (2008) 

Vcelku poutavě natočený autobiografický film, který ale bohužel nemá divákovi moc co sdělit. Teda pokud za hlavní poselství nepovažujete to, že Bush rád žvaní s plnou pusou.