Reklama

Reklama

Les lásky

  • Japonsko The Forest of Love (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodník s pochybným filmovým štábem obtěžuje dvě smutné dívky. Nic ale není tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (18)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Básník, scenárista a režisér Sion Sono dostal zřejmě na Netflixu volnou ruku a natočil dvě a půl hodiny trvající extravagantní kompilát svých obvyklých motivů. Školačky skákající ze střech připomenou jeho Kroužek sebevrahů, postavy amatérských filmařů zas Hrátky s peklem, ze všeho nejvíc ale film The Forest of Love (extrémně volně inspirovaný skutečným případem nějakého sériového vraha) evokuje jeho čtyřhodinový epos Pod vlivem lásky, a to nejen řadou společných témat (vliv přísné konzervativní rodičovské výchovy na perverzní sklony potomků, sexualita a partnerské vztahy založené na násilí a moci, postava se silným kultem osobnosti), ale i svébytným stylem vyprávění, založeném na proudu volných asociací. Příběh je téměř nepopsatelný, leč vyskytuje se v něm lesbická verze Romea a Julie, milostný čtyřúhelník tří dívek (z nichž dvě jsou sestry) s charismatickým a manipulativním lamačem srdcí, romantická zápletka točící se kolem mince v hodnotě padesáti jenů, mučení elektrickým proudem a porcování lidí v mixéru. Výstřednímu žánrovému mixu pak nechybí emocionální přepjatost, teatrálnost hysterických hereckých výkonů a výrazné prvky nonsensu, upomínající na absurditu světa. Pozoruhodně bizarní věc, jejíž režisér ale tentokrát jen variuje sám sebe a nic nového nevytváří. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Jak nazvat tenhle film? Les lásky určitě ne! Spíš ojedu ti rodinu a uvidíš, co se stane dál! Všechno ve filmu je bohužel až moc předvídatelné a trošičku si snímek sám sobě na konci sere do huby, ale funguje to, sice překvapivě, ale funguje! Z univerzitního přísného taťky se nám tu vyklube pankáč, co radši hodí šibenicí. Ubrečený kurvičky, které vůbec nemají ani trošku IQ. Holčička co by za 50 jenu vykouřila starýmu na 3 ejakuláče a neodolatelný hnusný plesnivý dědek, kterej má každou frndu, co vidí a to nemluvě o penězích z majetku, který mu ani nepatří. Celkově je to povedené a komediální, nějakej ten gore tam je, takže jsem spokojenej. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Uf. No toto je jeden z tých filmov, ktoré by sa dali analyzovať a rozoberať donekonečna. Nielen v kontexte Sionovej tvorby, ktorá je bohatá na takéto bizarnosti, ale aj v kontexte filozofickom a kultúrnom. Inšpiráciou mu je znova reálny príbeh vrážd, hoci o snahe o realistické zobrazenie tu nemôže byť ani reč. Les Lásky je skĺbením metafilmu, komédie, thrilleru, muzikálu, hororu a z každého žánru si berie to podstatné, aby vymodeloval silné a pamätné scény. Na porcovanie tiel sa mi bude ťažko zabúdať. Film má až don Quijotovskú premisu, kedy postavy radšej veria fikčnej realite, ktorá sa im začína postupne s tou skutočnou realitou miešať, než aby skutočne vnímali zlo a deštrukciu, ktorá sa ich zmocnila. Viera vo väčší zmysel...v podvod...v lásku ich núti robiť veci z ktorých sa jednému zdvíha žalúdok. Až následne precitnutie je pre nich osudové. Sono si požičiava prvky zo svojich predchádzajúcich filmov. Či už je to Večera s Noriko, Klub samovrahov alebo Studená ryba. Ale namiesto opakovania sa snaží byť invenčný a stavia svoje typické prvky do iných situácií a atmosfér. Výsledok je prapodivný zlepenec, ktorý bude divákov deliť na dve časti. Niektorí budú znechutení a iní budú radi, že tu máme ďalší originálny film, ktorý si neberie servítky pred ústa a šokuje lebo môže. Vzhľadom na to, že to má dve a pol hodiny a je to neustále dynamické to hodnotím pozitívne. A to som sa do toho veľmi dlho bál pustiť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zkoumání temnoty lidského chování. Les lásky ukazuje Jo Muratu, bezcitného muže, který využívá svoje charisma k manipulaci lidí . Je to velmi násilný hororový krimithriler o školní teenagerce v uniformě, sebevražedném paktu a sériovém vrahovi. Film s punkovou energii jako všechny Sonovy filmy. Film ne okamžitě zapomenutelný ,ale není pro ty se slabých srdcem.Na mě moc dlouhé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Univerzitný profesor vychováva dcéru v ultrakonzervatívnom štýle, pripravujúc ju tak na manželstvo s váženým a dobre situovaným nápadníkom. Život však prináša prekvapenia a z pána profesora sa stane myšlienkovo aj výzorovo na staré kolená pankáč. Po prerode zareve vo vypätej situácii vetu, ktorej časť je punkerom síce známa už od 70. rokov 20. storočia a často ju nosia na tričkách, bundách a zároveň ju vyrevujú v ikonických pesničkách tohto hudobného smeru. No zároveň ide o vetu, ktorá vystihuje podstatu i zmysel filmu: "Všetko je NO FUTURE!". To by však nebolo úplné. Poetizujúcu a prírode blízku líniu filmu, prítomnú nielen v jeho názve, dodáva k hlavnej nihilistickej myšlienke citát druhej z dcér pána profesora: "Oddávam sa mystickému zákonu lotosovej sútry.". ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama