Reklama

Reklama

Ronaldo

  • Velká Británie Ronaldo (více)
Trailer
Velká Británie / Španělsko, 2015, 92 min

Obsahy(1)

14 měsíců pod drobnohledem kamer v soukromí i na fotbalovém trávníku v prvním oficiálním autorizovaném filmu o jedné z nejslavnějších postav fotbalu. Úplně poprvé fanoušci získávají jedinečnou příležitost v působivém a fascinujícím dokumentu nahlédnout do soukromí výjimečného fotbalisty, otce a přítele. Prostřednictvím rozhovorů, ukázek fotbalového mistrovství a dosud neuvedených archivních materiálů se seznámíte se sportovním i osobním životem trojnásobného držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda na vrcholu jeho kariéry. Vydejte se s autory filmů 'Senna' a 'Amy' na výjimečnou a objevnou výpravu a poznejte, co všechno obnáší být sportovní hvězdou, která je pod stálou kontrolou veřejnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Coleator 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jen plné řečí, jak chce Ronaldo vyhrávat a každá prohra ho strašně bolí... V každé druhé scéně se pak vysvleče do půli těla a všem ukazuje, že je prostě král (příklad za všechny je rodinná hra “Který auto tady chybí“)... Ronaldo zkrátka takový asi bude a ať si o něm myslíte cokoliv, je to prostě Pán fotbalista... Jenže to tenhle “dokument“ nezachrání... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som, nikdy som nebol, a nikdy ani nebudem fanúšik Ronalda. Málo kto to na ČSFD vie, no presto všetko, že ma väčšina "vníma" ako fanúšika hororových snímkov, v mojom životom je na prvom mieste futbal, ktorému som sa venoval niekoľko rokov ako profesionálny hráč, a aj teraz zahŕňa podstatný čas môjho života. V podstate si neviem predstaviť, že by som denno denne o ňom neviedol diskusiu, nevidel nejaké video či neštudoval ho. K tomuto kolektívnemu športu som prišiel ako 8 ročný, keď nám zapojili doma prvý satelit a ja som mohol vzhliadnuť prvé zábery kanálu EUROSPORT. Presne si pamätám, ako som bez dychu sledoval zostrihy zo zápasov "FC Barcelona", pričom góly Romária boli pre mňa ako z inej planéty. Ihneď som sa do tohto klubu zamiloval a do dnes je v mojom srdci na prvom mieste. Po Romáriovi prišiel Rivaldo, potom Ronaldo (Brazílsky), následne Ronaldinho. Každý jeden z týchto hráčov bol vo svojej ére TOP hráčom, pričom každý jeden z nich vynikal niečím iným. Nikto doposiaľ nedokázal tak baviť ľudí ako Ronaldinho. Kedykoľvek si pustím nejaké zostrihy z jeho majstrovského umenia na YouTube, neviem či mám plakať, alebo sa smiať. To čo dokázal "dorobiť" s obrancami súperov, to bolo priam zarážajúce. Dlho som mal obavy, že už nikto nikdy taký v Barcelone nebude, no potom sa objavil Messi. Nechcem a ani tu nebudem rozpútavať diskusiu, ktorý z nich je lepší a prečo, ale po vzhliadnutí tohto dokumentu som si uvedomil dve veci. PRVÁ je, že MY VŠETCI na tomto svete, máme obrovské šťastie, že v čase kedy žijeme, máme možnosť na "vlastné oči", v jednej časovej dekáde, vidieť hrať takýchto dvoch "polobohov" z inej planéty. Každý rok sa hovorí o niekom, kto bude super star na trávnikoch a nahradí ich, ale faktom je, že momentálne sa im nikto nie lenže nevyrovná, ale kvalitou ani len nepribližuje. Za DRUHÉ, veľmi podstatná vec, Ronaldo potrebuje pre svoje výkony oponenta v podobe Messiho rovnako, ako Messi Ronalda. Obaja sú nadštandardne dobrí najmä vďaka tomu, že ich posúva ich vzájomný súboj o to, kto je lepší. K samotnému dokumentu poviem akurát toľko, že vďaka hudobnému doprovodu je skutočnou emocionálnou bombou. Keď k tomu prirátam veľmi vydarené zábery zo zápasov, citové prejavy, či úprimnú spoveď samotného Ronalda k členom rodiny, priateľom, ale aj Messimu, nemôžem inak, ako udeliť päť hviezd aj Ronaldovi a jeho dokumentu. No, a napriek tomu, že určité prejavy poukazujú na arogantnú povahu Ronalda, ktorý si to vzhľadom k svojmu úspechu môže dovoliť, všetkých, ktorí tomuto filmu udelili ODPAD, považujem za hlupákov. Lebo nie je nič horšie, keď človek trpí predsudkami, či fanatickým prejavom svojho názoru, bez toho, že by dokázal uznať kvalitu súpera. ()

Reklama

HOCKEYKA odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokument som mala na svojom HDD disku bezmála dva roky.Neviem presne koľkokrát som mu dala šancu a pokúšala sa ho dopozerať,ale......žiaľbohu.V porovnaní s ,,The Boy that had a Dream",ktorý bol úprimný,čistý a priamočiary,tento Ronaldo je len zúfalo teatrálna a egocentrická pi....na,ktorou len nahral na pravačky svojim neprajníkom.Ja medzi nich nepatrím,to musím zdôrazniť,avšak radšej by som už žiadne ďaľšie dokumenty o Ronaldovi nevidela.Najviac ma znechutila scéna v jeho aute,v ktorej sa do kamery vysmieva z obdivu malého chlapca,ktorý sa mu prišiel pozdraviť.Takýchto scén,ktoré len potvrdzujú Ronaldovu aroganciu a nadradenosť,je vo filme podstatne viac.Jeho mamu kritizovať nebudem,pretože ak je na Ronaldovi niečo skutočne sympatické, je to jeho hlboká oddanosť vlastnej rodine,za ktorú sa nehanbí a hrdo ju vystavuje pred celým svetom.Ronalda som dnes nekompromisne vymazala,hoci zostal nedopozeraný.Ako milovníčka futbalu budem aj naďalej sledovať jeho športovú kariéru,naďalej zostáva mojej top 5-ke najobľúbenejších futbalistov a určite si želám,aby hral futbal čo najdlhšie.Len už žiadne dokumenty. ()

Baronne odpad!

všechny recenze uživatele

Miluju fotbal, a to je taky jedinej důvod, proč jsem si tohle pustil. Taky je to jedinej důvod, proč Ronalda nenávidim. Dokumentární filmy jsou většinou o ničem, ale tenhle je dost podprůměrnej. Navíc jeho posedlost k Ballon D'or's z něj tady úplně čiší. Než ho začnu kritizovat, musim uznat, že je to velkej dříč, a fotbalista je to nadprůměrnej. Nicméně "I was made to be the best" bohužel neplatí, protože nikdy nebyl a ani nebude lepší než Messi. "If we have two more CR's in the team, I would be more confident" ??? Z toho smrdí hodně přehnaná sebeláska a arogance. Jinak jméno filmu bych taky změnil, protože RONALDO je jenom jeden. Chválim hudbu, ale to je všechno. Protáhlý jak jeho mamky ksicht (nic osobního), a vlastně nic novýho, všechno už víme.. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Neexistuje nic nudnějšího, než život aktivních sportovních hvězd. Udělat z něj zábavný dokument, to dá práci. Tady se to (z mého pohledu) podařilo. A oč méně to možná bylo zábavné, o to to bylo dojemnější- dojemné momenty tady nechyběly. Cristiano je pro mě nejlepší fotbalista na světě a nic na tom nezmění ani budoucí odhalení jeho skutečné sexuality. Vsadil bych se, že to přijde, a že to bude pikantní. Ale jeho fotbalovou genialitu mu neupírejte, prosím, i když usíná bez ženské a dům si zaplnil dětmi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V tomto dokumentárním snímku lze spatřit partičku kluků, kteří hrají na playstationu známou a úspěšnou hru „Tekken 3“. (ČSFD)

Reklama

Reklama