Reklama

Reklama

Přeživší – dívka z ostrova Utøya

(TV film)
  • Norsko Overleverne - Jenta fra Utøya (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
Norsko, 2018, 29 min

Obsahy(1)

Unikla teroristickému masakru A. Breivika. Příběh pozoruhodné mladé ženy, která tváří v tvář hrůze projevuje vzdor a odolnost... V roce 2011 Anders Breivik při teroristickém útoku zabil šedesát devět lidí. Ylva se vrací na ostrov a po cestě před kameru přivádí další útokem zasažené postavy – svého zachránce, svou matku, svou nejlepší kamarádku. Pere se se svým hrůzným prožitkem a jeho následky a chce být silná. Dává nám naději, že lidé dokáží teroru vzdorovat... Dokument je ukázkou špičkové filmařské dovednosti a moderního kreativního zpracování, které ho zpřístupňuje i mladšímu publiku. Vítězný dokument soutěžní přehlídky evropských regionálních stanic Prix CIRCOM Regional 2019. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Silné výpovede jedného dievčaťa a dvoch dospelých. A zaroveň dobre natočené, zostrihané a podfarbené hudbou. Prípadne tichom, ak treba. –––– Hovorila som si: "Krásne miesto na umretie... Aspoň to." –––– Šla som tam najmä preto, aby som mu mohla povedať, nech ide do riti. [Fuck you.] Chcela som tam byť, aby ma videl a počul. Aby vedel, že som prežila, hoci on urobil všetko, aby ma zabil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Za to, že tato mladá dáma dokázala v sobě najít ve svých 15.letech sílu sednout si u soudu deset metrů od zapráskaného parchanta a říct si svoje, za to, že je schopna jet na ostrov, kde se všechno stalo a mluvit o tom, za toho dobrého muže, který zachraňoval a očividně si své psychické trauma ponese celý život, za to pět hvězdiček. Nevím, kdo by tohle dokázal. Emotivní, silný krátký dokument, který jsem shlédla náhodou. Rozměr celé tragédie nelze slovy vyjádřit. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama