Reklama

Reklama

Démoni

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Desetiletý Felix vyrůstá v poklidném prostředí a lze říci, že má pěkné dětství. Film se na okolní dění dívá z jeho perspektivy, a tak se poznenáhlu odhaluje, kolik strachu a úzkostí na každém kroku prožívá i tzv. normální dítě. Díky své zjitřené citlivosti jako by chlapec vytušil, že se v jeho blízkosti skrývá skutečné nebezpečí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V rovině östlundovského sledování krutých dětských rituálů a narušování bezelstné perspektivy to má poměrně zajímavý vibe. Ale závěrečná patologická rovina s pedofilním vrahem celý koncept rozbíjí a posílá na hranu afektu. #kviff2016 ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že síla filmu tkví v jeho atmosféře, proto není vhodný pro ty z vás, kteří jste algidní a zalknutí. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Výborná věc. Zdánlivé I skutečné stíhy 10-ti letého chlapce jeho očima. Velice uměřené, přesto plné silných nálad a jejich změn. Režisér mluví o důležitosti atmosféry - a je to ve filmu opravdu cítit. Scénář napsán za 2 týdny - neskutečné. A hudba opět výborná - dneska už podruhé (2.7.MFFKV). ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Je hodně divné, když v polovině filmu najednou zmizí skoro všechny postavy a konflikty a na scéně se objeví úplně jiný příběh. A na konci jsou překvapivě všechny konflikty vyřešeny. Jestli je pravda že autor napsal scénář za dva týdny, tak je škoda že tomu nevěnoval týdny čtyři. ()

Reklama

Reklama