Reklama

Reklama

Příběh stoleté ryby

  • Česko Příběh stoleté velryby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve světě, který je lidem skryt, žijí bytosti schopné ovládat příliv, čas a střídání ročních dob. Šestnáctiletá Chun se v podobě delfína poprvé vydává prozkoumat zemi lidí, dostává se však do silného proudu, odkud ji zachrání lidský chlapec. Ten umírá, ale vděčná Chun se rozhodne, že mu ztracený život vrátí. Stará se tedy o jeho duši, která na sebe vzala formu drobné rybky. Tak začíná jejich společná cesta plná dobrodružství, během kterého duše roste a pouta sílí. (Kiisaki)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Občas příběh ztrácí nit, občas přechází v silný emocionální zážitek, ale po většinu času je to celé dosti smutné a mdlé, takže epický spektákl formátu Cesta do fantazie nečekejte, ač se to tváří podobně. Spíše tu jde o dekonstrukci rodinných vztahů formou mýtu a puzzle, ale občas v tý skládačce chybějí či do sebe správně nepasují dílky. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Příběh stoleté ryby: Červená čísla... 74% na CSFD... Panejo! Ovšem... mělo mě varovat těch pouhých 13 komentářů, něco jako 13 sirotků v mahjongu. Bez ohledu na to, že delfín není ryba, nelze pominout skutečnost, že jednání a vizáž bytostí zde vystupujících nasvědčuje tomu, že jejich tvůrci měli k dispozici obvzlášť slušný matroš. Ani pejsek s kočičkou by nedali dohromady takový fantasy guláš, jaký se podařilo splichtit dvojici Liang Xuan a Chuin Zhang. Rádoby filosofický děj má zřejmě obsahovat nějaké poselství, ale my nevíme jaké: méně pozorný divák se ztratí již po několika minutách, poté tvůrcům děje navíc spadne řemen a do konce filmu se jej přes urputnou snahu o nastavovanou kaši – v tomto případě tedy guláš - už nepodaří nahodit. O to více se autoři vyřádili na výtvarné podobě filmu, který místy vypadá, jako by ho stvořili Milerovi na tripu (řeč je o Krtečkovi, aby nedošlo k mýlce). Říše středu dala světu (kromě střelného prachu a hedvábí) i stolní hru s názvem 乒乓球 (ping-pong). A nyní, zdá se, také nový typ animáků: 普通话 (miš-maš). Zlatej Kung Fu Panda! ()

Reklama

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne magická, audiovizuálne podmanivá a nečakane silná záležitosť, ktorá totálne unikla mojim radarom a z nejakého záhadného dôvodu som sa k nej dostal až teraz. Na strane druhej je to však asi aj dobre. Animák sa totiž okrem mnohého iného zaoberá aj viacerými dospelými témami a dokáže vyvolať poriadne pestrú paletu emócií, ktoré akoby tvorcovia vyhrabali priamo z môjho vnútra a súčasného stavu mysle. Až ma miestami mrazilo, s akou presnosťou. Big Fish & Begonia je jednoducho ďalším úžasným príkladom toho, že ázijská tvorba nemusí byť iba divná a iná, ale aj mimoriadne fascinujúca a inšpiratívna. O to viac ma potom mrzí skutočnosť, že jej (nielen) našinec venuje tak málo pozornosti. 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa stretla Mononoke a Cesta do fantázie. Mýty. Bytosti. Kúzla a nejaký ten osud a priateľstvo. Nádherný film s krásnou animáciou a silnými myšlienkami. Cítim sa ako keby sa predomnou otvoril úplne nový svet. Chcem ho ešte navštíviť a byť ním očarení. Všetko na tomto filme mi sadlo. Treba vidieť. A ja sa k tomu rád vrátim. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Brilantní vizuál v kombinaci s prapodivnou zápletkou je v kontextu země vzniku v ČLDR definitivně potěšením pro všechny ctitele asijské animované tvorby. Ale vraťme se k zápletce – kosatka se zamiluje do jinocha, který pomáhá kosátkám ze spárů rybářských sítí. Na základě obětování se kosatka rozhodne, že obětuje půl života ve prospěch znovuvzkříšení uhynulého jinocha. A právě cestu vedoucí k tomuto počinu může divák sledovat v 大鱼海棠. 77 % Celosvětový příjem k 23. 4. 2019: ‎$85,571,198, což je 19,2 násobek rozpočtu ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama