Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lukáš (úspěšný majitel firmy) a Zuzana (marketingová manažerka) se sami přihlásili, že by rádi natáčeli a stali se součástí cyklu. V době, kdy s nimi štáb začal točit, se jednalo o pár, který představoval generaci zlaté „mládeže“. Oba byli úspěšní ve své kariéře, Lukáš vlastnil svoji firmu, která prosperovala, Zuzana byla schopná a výkonná manažerka. Zuzka a Lukáš se poznali přes sociální sítě, chvíli spolu chodili a pak se hned vzápětí vzali. V době svatby byla Zuzana již těhotná s jejich synem Šimonem. Lukáš měl již jednoho syna Matouška z předchozího vztahu. Vše vypadalo velice optimisticky. Bohužel příchod dítěte hluboce poznamenal vztahy jak mezi Zuzanou a Lukášem, tak mezi Zuzanou a Matoušem. Nastala krize, kterou se snažili vyřešit dalším dítětem, dcerou Eliškou. Pád byl ale již nezastavitelný. Necelé tři roky od svatby se pár dramaticky rozešel a následoval dlouhý soudní spor o děti a rozvod. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda ukazuje možná meze zvoleného formátu, protože u sebevědomé městské třídy je běžné mít vlastní život a osobnost jako projekt: protagonisté jsou zvyklí na cílevědomou sebekontrolu a do kamery říkají jen to, co je v souladu s jejich životním projektem. Vznikl zdánlivě méně zajímavý díl bez větších dramat. Ale pro mě byl i tak silný: jakožto velký fanoušek všech Etud jsem byl docela šokovaný, když jsem si uvědomil, v jakém blahobytu žije současná pražská střední třída: chůvy, uklízečka, psychologové, kouč. Porovnejme to s účastníky první série, kteří na začátku 80. let taky nebyli nějaká hladovějící chudina, ale takovýto komfort si neuměli ani představit A stejně mají ve vztahu stejné problémy jako jiní. Požadavky mužské a ženské role v životě jsou zjevně silnější než třída, majetek a životní styl. Žena s novorozeným dítětem vyžaduje od muže to samé, ať je technařka nebo korporátní kouzelnice. Ještě bych jako hezký moment vyzdvihl otcovskou odpovědnost Lukáše: ocenil jsem jeho jasnou a hlubokou představu o tom, co je správné, aby udělal pro syna z předchozího vztahu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednak zase poděkování všem, za to že nás pustili takhle blízko. Je třeba si uvědomit že to co oba partneři ukazují na kameru, nemusí být pravdivý obraz... To co hodně napovídá o tom kdo by mohl být příčinou nesouladu je ten, kdo se vyhýbá terapii a není ochotný si přiznat chyby. Tady je to překvapivě obráceně, většinou jsou to ženy které jsou otevřeny terapii. Vypadá to že Lukáš udělal co mohl. Zuzana se stále usmívá a říká nevím. Buď je v tom fakt na první dobrou jen ta závist vůči partnerovi že se mu daří a ji ne, nebo nějaké destruktivní vědomé či nevědomé programy... Moc rád bych viděl Zuzaninu maminku...🤭 P.s. Strkat do ruky takhle malým dětem mobily tablety, nevím jestli je to to pravé ořechové... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo spočiatku vyzerá ako partnerská idylka, sa pár rokmi mení na niečo celkom iné. Nesúdim, len nechápem, ako si niekto môže myslieť, že ak vzťah nefunguje, tak sa napraví ďalším dieťaťom. –––– No asi jasný, že bych si neměl hledat jako by ty ambiciózní ženy. A hledat si jiný. –––– To teď tak beru, že jsem si pořídila otce pro svý děti, ale nepořídila jsem si partnera pro sebe. –––– Je s ním zábava, jenže to nestačí. Bavit jsme se uměli, ale vyřešit jakejkoliv problém spolu, to ne. ()

cypp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem závist Zuzany vůči Lukášovi a jeho úspěchu v práci. Myslím, že Zuzana se vůbec nesmířila s rolí matky. Sice zmiňovala jak jsou děti super, ale pak jde po pěti měsících po porodu do práce a nechá děti chůvě. Nechci však soudit. Lukáš se docela snažil a děti má evidentně rád. Bohužel si vybral ženu toužící po kariéře a od toho se vše odvíjelo. Pro mě jeden z nejzajímavějších dílů nové generace. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh Zuzany a Lukáše mohl být skutečně zajímavou zprávou o dnešní době. ale chtělo by to minimálně dvojnásobnou délku. Zatímco v první polovině všechny výpovědi vedl Lukáš, Zuzana se rozpovídala až po prohře. A to není dobré, snadno to takto vede ke zkratkovitým soudům a hodnocením. Můžeme jen například předpokládat, že Zuzana nebyla zralá (a ani zvědavá) na roli matky trojice dětí, což by v praxi mohlo znamenat pomalu i deset let doma. Pokud si Lukáš byl vědom svých priorit, úspěchu v práci a osobního neúspěchu své ženy, jak máme vnímat jeho zpětné řešení, že příště si bude hledat ženu výhradně pasivní? Nejzajímavější na tom celém je drobný detail, kterému zdánlivě nebyla věnována velká pozornost, totiž klasický problém, že původní zaměstnavatel Zuzany jí krátce po porodu odmítl přijmout zpět na zkrácený úvazek. Chytrý zaměstnavatel totiž ví, že kvalitní zaměstnanec není pouze ten, který bez ohledu na cokoli maká denně dvanáctku . ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama