Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (240)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo Slaji bylo to nutný? Bohužel musím konstatovat, že tenhle pokus o drsný temnější stařecký superhrdinský film se vpravdě nepovedl. Já neříkám, že se to Sly nesnaží alespoň narozdíl od jiných dělat oldschool, ale působí to stejně hnusně digitálně jako většina dnešní filmový produkce. Navíc celá ta linie s tím otravným klukem šla úplně mimo mě a tak mě nerozhodilo ani to rádoby překvapivé rozuzlení. No nic k některým hrdinům mého dětství chovám pořád respekt, ale možná už by bylo lepší kdyby nic netočili.15% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Samaritán je přesně ten feel-good akčňák, který si člověk rád pustí. Postavy jsou sice klasické archetypy podobných filmů aka dobro X zlo spolu s vedlejšími postavami a poskokama, ale jejich charaktery se mi zde líbily, stejně tak Stalonne dokázal překvapivě zahrát i nějakou tu emoci a v akci byl “oukej”. Co nejvíc zamrzí je rating PG13, kdyby zde bylo plnotučné Rko, při té spoustě akce a nářezů co ve filmu byly by se určitě neztratilo, ba naopak by filmu dokázalo přidat na vážnosti a možná bych šel s hodnocením i výše. Paradoxně mě nejvíc zklamalo finále, do kterého jsem byl přesvědčen o čtyřhvězdě a které by u podobných filmů mělo být vyvrcholením a highlightem, ale zde jakoby nemělo dostatečný drajv a originalitu a bohužel sklouzlo do klasické šablony. Potenciál byl asi větší, ale i tak nijak hůř neremcám. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„SAMARITÁN ŽIJE!…“   To je tak pitomý! Cílová skupina děti? Hrozná akce, děsný herecký výkony (všech) a nechápu, proč je to tak dlouhý? Asi aby mohl Sly mentorovat… Vobčas se mi u toho dělá špatně, hlavně proto, že jsem do toho šel dobrovolně. Kravina, která za ten čas rozhodně nestojí! A Sly? Hele… zlatej Cage v „Praseti“.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se o binární štěpení.  2.) Hledám superhrdinu. Beru kohokoliv!.  ///  Thx za titule „Pavla Le Roch“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný. Julius Avery mě předchozím počinem z roku 2018 s názvem Overlord vyrazil dech. Film atakující mou osobní topku za ten daný rok jsem tehdy fakt nečekal. Takže jsem s natěšením očekával, jak dopadne tento superhrdinský počin v čele se Stallonem. Osobně se mi dost zamlouvalo, že se Samaritán drží při zemi, žádné šílené digitální utrhávání ze řetězů neproběhne. Akce je slušně nasnímaná, sázející především na kontaktní souboje, kde se Sylvester činí jako za mlada. Příběh asi nemá moc čím zaujmout, město Granite City mohlo být lépe využité. Scénář též moc nevybočuje z řady, ale ten jeden zvrat jsem osobně nečekal, tam jsem popravdě čuměl jako puk. Sem tam zahapruje slabší CGI (chápu, nižší rozpočet se na tom dost projevuje) a též zamrzí i absence kvalitnějšího zakončení. Na druhou stranu, Stallone to dost tahá na svých bedrech (pan herec se nazpře). Plus špičkový soundtrack potěší. Takže jednohubka, co vůbec neurazí. Za mě 6/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Já těm našim legendám přeju i v tom jejich šíleným věku točit pořád nějaký povedený perly! Sly je geniální v tom, že on prostě ten čas a věk umí stále parádně obelhávat! Samaritán mu možná není šitej na míru, ale on si postupem minutáže v bijáku tu míru na sebe přešívá a přešívá a jde mu to opravdu slušně! Žádnej propadák nepřišel, všichni kritici choďte směle směr ku piči! Naopak překvapení a to hlavně proto, že si to Stallone pořád suše dává a že na to hlavně furt má! 65% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)
  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno