Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (200)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dle traileru velké lákadlo na páteční večer (koukaný v sobotu!). Ovšem Bruckner tak jako u svého Rituálu (2017) dokáže překvapit naprosto dech beroucí atmosférou. Tady jsem se jen modlil, aby to konec nezkazil, tak jako právě u Rituálu. Night House, ale od začátku do konce buduje naprosto fenomenální atmosféru. Rebecca Hall to navíc hraje opravdu skvěle. Já bych v tom domě nevydržel ani den. Líbí se mi, že si film vlastně až téměř do konce vystačí s pouhým napínáním. To je ale přátelé, jako struna ostré. Postupné odkrývání pravdy mě bavilo a hltal jsem ho až do konce. Taktéž se mi líbí, že finále není příliš jednoznačné. Tohle je vážně seriózní psychologické drama s hororovou atmosférou. Anebo ještě líp horor s psychologickým dramatem. Horor, který je přesně podle mého gusta. Není v něm ani kapka krve a nepotřebuje k děsu lekačky. Za mě parádní hororová třešnička! (80 %) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Opravdu luxusní horor, který upadne až v závěru a pak už se nezvedne a to je škoda. Nicméně, už od začátku filmu, je to nepříjemný, stresující a až do finální čtvrtiny, sem nevěděl jestli to neni jen výplod její mysli, či snad jestli neni mrtvá a nebo v komátu a to co prožívá, je jenom očistec. Takže v tomhle směru je to špička, hlavní hrdinka, tak jako divák pochybuje, šílenství se stupňuje a strašení je fakt intenzivní. Pokuď se Wan chce něco naučit, zde má dokonálý příklad, jak vyděsit diváka, s tak jednoduchými věcmi, jako je stereo přehrávač a nebo jen pohled do prázdna. A to že to bude Rebecca Hall hrát na jedničku, mně přesvědčil rozhovor ve škole, s mámou jednoho studenta, její vysvětlení proč kluk dostal za tři, bylo prostě na jedničku. A však kde je film nejslabší, tak je to ve ztvárnění zla, v jeho pojetí a zpracování, kdyby se kolem zla, vytvořila nějaká historie, či tajemství, které by vyvolávalo otázky, tak by to bylo lepší. S tím souvisí i konec a teď nechci polemizovat, co měla udělat a neudělala, na jednu stranu sem rád, že se to stalo, to co se stalo, je to částečně satisfakční a částně ne. V tomhle směru, se to mělo ukončit buď hororově a nebo tak, aby konec vyvolal otázky, pochyby, s tím že by bylo na divákovi, aby si udělal konec sám. Je vážně velká škoda, že konec filmu skočil spíše v psychologické rovině, než v té hororové, od začátku to tam směřovalo a pak se otočí o sto omsdesát stupňů doleva. Ale i tak velice silný a atmosférický film, plný děsivých momentů, s vynikající Rebeccou, se kterou sem ten strach, bolest a vztek prožíval, což se u hororů moc často nevidí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Před několika lety jsem zkouknul pár titulů (Město, Tumbledown, Dárek…), díky kterým se jsem se zamiloval do (citlivého a přesvědčivého projevu) Rebeccy Hall. I poté tu a tam natočila nějaký solidní kus, ale žádný ji definitivně nenakopnul směrem do první herecké ligy. Nezmění na tom nic ani režisér David Bruckner a jeho tísnivý a zatraceně pomalý kousek. Pozvolna odhaluje okolnosti okolo sebevraždy jejího manžela. Pochopitelně začneme záhy pochybovat, zda bylo jejich soužití skutečně harmonické, zároveň nás budou strašit nevysvětlitelné jevy z jejich společného (odlehlého) hnízdečka lásky. Výsledek nabízí velmi solidní řemeslo, které má atmosféru, má výbornou Rebeccu, ale má i docela (zejména v závěru) nezvládnutý scénář. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, mně to spíš, než jako dobrý psychologický horor připadalo jako nevím-kudy-kam skládačka náhodných nápadů, které mají ze scénáře vyzobat různé otázky ohledně minulosti manželů, ale na druhou stranu, nikde žádné odpovědi. Přesně jak to tu napsal ricci, první polovina měla našlápnuto velice slušně. I hororová stránka fungovala zručně, ale postupem času mě to stručně řečeno začalo srát. Rebeca hraje výborně, ale od jistého momentu už to neutáhne ani její výkon, protože to sebou plácá jako ryba na suchu. Vím, že tam byla scéna, u které jsem měla opravdu husí kůži, ale ten zbytek filmu mě tak rychle přestal zajímat, že už si ani tu dobrou scénu nevybavím. Za mě teda spíš jen dvě a půl, protože v závěru se to pohřbilo opravdu hluboko. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Určite je to aspoň v niečom zaujímavý film. A to myslím hlavne v budovaní atmosféry, tam je skoro dokonalý. Lenže po nejakom čase tá atmosféra začína stagnovať, lebo všetko staviť na jednu kartu nie je vždy terno a tu sa to ukázalo ako svetá pravda. Prostredie vynikajúce, Rebecca bravúrna, ale  druha polovica filmu už nemala až taký doraz ako tá prvá. Finálny zvrat nebol zlý, ale niečo tu i tak chýbalo. Rád si pozriem podobne ladené filmy, ale u tohto nebudem mať snahu si ho pozrieť druhýkrát. Slabe 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama