Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (199)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Seriózní psychologický horor pro dospělé, děti se v multikinech budou nudit. Temný dům stojí na výtečném hereckém výkonu hlavní postavy, Rebecca Hall to opravdu trefila tak, že jí zdrcenou postavu manželky sžíranou nejistotou a strachem věříme. Dál se mi líbila pěkně vymyšlená mytologie kolem bubáka (kde se vzal a co dělal), jen škoda, že se s ním pojí i několik nejasností (proč to dělal zrovna takhle). Strašení jsem ale od Brucknera (zvlášť po vynikajícím Rituálu) čekal o něco intenzivnější. 7/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh má pomalé tempo, ale má neustále pútavý dej, ktorý vás nechá premýšľať, čo sa deje. Nie je to jeden z tých filmov, pri ktorých zistíte všetko od začiatku. Nie sú tam naozaj strašidelné momenty, dokonca ani lacné lakačky pomocou hlasnej hudby. Ale, je tu napätie a tajomstvo. Herecké výkony neboli vôbec zlé, takže ani o ných nemám, čo povedať nič zlé. 6/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě The Night House budu sice opravdu přísný, ale ten film mě skutečně naprosto v žádném ohledu nezaujal, nebavil mě a v rámci duchařského subžánru se jednoduše jedná o podprůměr, který si nezaslouží ani špetku pozornosti. Každopádně důvody, proč hodnotím tuto nepovedenou záležitost tak nízko, jsou dva. V první řadě jde o obsazení ústřední postavy, kdy jsem Rebeccu Hall nikdy nepovažoval ani za pohlednou, ale hlavně ani za příliš talentovanou herečku, ovšem to jak odpudivě a nesympaticky působí zde, a samozřejmě jaký výkon tu předvádí, tak u mě po tomto fiasku klesla na seznamu hereček na úplné dno a upřímně filmům s ní se budu vážně spíš už jen vyhýbat, než abych je vyhledával. Nicméně kdyby šlo jen o její mizerné účinkování, tak by se to dalo ještě možná nějak důstojně přežít, co zde ale tvůrci předvedli se zápletkou, tak to naprosto odmítám tolerovat. Neskutečně nezáživná, opravdu podivná, ale především tak nehorázně zmatečná, že mi přišlo, že i sami tvůrci hlavně ke konci v podstatě nevěděli, jak se dobrat alespoň nějaké důstojné pointy a prostě si nějakých posledních dvacet minut dovolím označit za tak strašně nezvládnutých, že už dlouho nepamatuji, abych byl při závěrečných titulcích tak moc otrávený. Navíc mě zde nebavila ani atmosféra, která v podobných typech filmů má většinou jednu z nejvýraznějších rolí, tady ale vůbec nefungovala, a co se týče napětí, tak alespoň v tomto ohledu se mě podařilo párkrát zaujmout, ale je ho tu stejně jako šafránu, takže na vylepšení výsledného dojmu to stejně rozhodně nestačilo. Tudíž ještě jednou, za mě dostává The Night House jedno velké NE, jelikož se jedná o skutečně naprosto nefunkční a nepůsobivou duchařinu se snad nejpitomější zápletkou posledních let, co se v tomto žánru objevila. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, mně to spíš, než jako dobrý psychologický horor připadalo jako nevím-kudy-kam skládačka náhodných nápadů, které mají ze scénáře vyzobat různé otázky ohledně minulosti manželů, ale na druhou stranu, nikde žádné odpovědi. Přesně jak to tu napsal ricci, první polovina měla našlápnuto velice slušně. I hororová stránka fungovala zručně, ale postupem času mě to stručně řečeno začalo srát. Rebeca hraje výborně, ale od jistého momentu už to neutáhne ani její výkon, protože to sebou plácá jako ryba na suchu. Vím, že tam byla scéna, u které jsem měla opravdu husí kůži, ale ten zbytek filmu mě tak rychle přestal zajímat, že už si ani tu dobrou scénu nevybavím. Za mě teda spíš jen dvě a půl, protože v závěru se to pohřbilo opravdu hluboko. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Strašne zaujímavý film, ktorý potrebujem vidieť viac ako jeden krát a všímať si všetky skryté veci, detaily, predmety a ich perspektívu... Atmosféra ako aj herecké výkony taktiež výborné ale tie vizuálne a doslovne scény "depresie" sa mi do filmu nehodili. Film bol zaujímavý aj bez tohto nadprirodzena, ale aspoň diváci môžu spolu špekulovať a dohadovať sa, prečo to tam režisér dal a čo tým chcel povedať... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama