Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Možná mé velmi chladné dojmy z této duchařiny jsou vyvolány již jistým, nepopiratelně přemrštěným počtem filmů právě s touto tématikou, nicméně to nic nemění na tom, že His House není ničím výjimečným příspěvkem v tomto hororovém subžánru a v podstatě se od ostatních nijak neliší. Tvůrci sice mazaně využili současné situace s migranty, což se jim jako povedený nápad jistě nedá upřít, každopádně samotné dění v domě již skutečně nepřináší nic inovativního, ojedinělého, či jakkoliv jinak originálního. Jisté odhalení v závěru pak sice lze považovat za nečekané, ovšem ani to nic nezměnilo na pointě, která tu prostě už v takovéto formě nejednou byla a že by navíc zrovna zde nějak šokovala, tak to už vůbec ne. Co se jinak týče přímo zápletky, ta má vlažnější tempo, dějovým zvratem disponuje skutečně jen tím jedním, jinak si plyne tak nějak bez napětí a bez emocí, přímo hororových prvků se zde divák pak krom pár nefunkčních vybafnutí též nedočká a i když ústřední manželský pár je sympatický, tak abych jim nějak držel palce, tak to taky zrovna ne. Nejpůsobivější tu tak zůstává prakticky jen atmosféra, která chvílemi vyvolávala pocity zaujetí a oživení, jinak ale musím zopakovat, že tohle není opravdu nikterak žánrově přínosný snímek. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako príbeh o útrapách utečencov a ich štarte v novej krajine. Následne sa to nachvíľu prehupne do hororu s celkom vydarenou atmosférou. Potom už ale ide v podstate len o drama (s nadprirodzenou nadstavbou) o manželoch, ktorí stratili dcéru a každý sa s tým popasuje po svojom. Celé kúzlo filmu spočíva v tom, že Vám vŕtajú v hlave myšlienky o drobných či väčších rozdieloch v tom popasovaní sa. Zápletka zaujímavá, ale inak vlastne dostanete niečo, čo ste nechceli, pretože strach vyprchá priskoro. Tie dve hviezdy sú predovšetkým za ústrednú dvojicu. Neokukaní, kvalitní herci + vo vedľajšej role Matt Smith, ktorý sa čoraz viac derie do môjho zorného poľa. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Miluju, když se něco takhle objeví úplně bez varování na Netflixu a já ani nevím, do čeho to vlastně jdu. A když je to ve finále fakt dobrý! His House pro mě byl po dlouhé době fakt děsivým filmem hned od začátku, což u mě nahrává kvalitnímu zážitku. Já prostě miluju horory bez zbytečných omáček. Tady se jede od prvních minut intenzivním způsobem. A přesto, že hororových prvků je tu postupem času možná až trochu moc, His House se snaží předat i hlubší zprávu týkající se stále více aktuálního tématu a oceňuji na tom právě to kvalitní propojení dvou žánrů. Po dlouhé době super domácí hororový zážitek. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a Bartošova hloupost.  Odporný film, pojednávající o tom, co se stane, když lid nepřijde k rozumu a bude stále volit toho odporného neokomunistu doktora filosofie Ivana Bartoše, kteří se svými kumpány zřejmě někomu v EU kouří péra a nastavuje jim prdel. Příšerný a děsivý námět současnosti, kterak daňoví poplatníci zaplatili skupince nevděčných uprchlíků nový život. Uprchlíci zde dostanou zdarma dům, týdenní plat a zákaz chodit do práce. Výsledek? Během týdne rozmrdají dům na sračky, protože je straší duch unesené malé uprchlice, kterou utopili při plavbě do civilizace. Jediný, kdo má v tomto filmu rozum je dům postavený rukama bílého pracujícího lidu, který má snahu se té černé náplavy zbavit. [3 %] ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvedené hororové řemeslo pracující primárně s atmosférou. Film se soustředí na postavy a prorůstání jejich hrůzné minulosti v novém začátku, aniž by si musel pomáhat laciným bafáním. Čtvrtou hvězdu dávám proto, že His House není jen obyč horor, ale regulérní film, který prostě obsahuje boogiemana. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama