Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 1

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Famózní. Farmageddon aka rutyšuty Arizona Texas, fyzicky nepříjemný, úsporný, atmosferický a s motivem zla úsporně pracující horor. V podstatě jde o psychologické drama o vyčerpávající blízkosti smrti a o tom, že matky jsou nástroj Satana. Neurotický sound design, krásné tahy kamery Tristana Nybyho a povznášející scény krájení mrkve a telefonátů do záhrobí. Horor roku. Bertína si píšu na seznam smrti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden na farmě plné koz? To by v tom byl čert, aby mezi nima nebyl Baphomet! Kdo vyhlíží digitálního belzebubáka s rudýma očima, nebo aspoň z kouřové clony vystupujícího Karla Heřmánka, ten se nedočká. Bertino totiž vsadil na nefyzickou přítomnost neznámého zla a i když se spousta scén ani nesnaží o originalitu, najdou se takové, u kterých se nebudete cítit komfortně. To kupení zlověstných výjevů v kalendářním rytmu postupně přidává na intenzitě a tak nějak přirozeně z něj vyplyne, proč se chodí do kostela v neděli. Hereditary se nekoná, ale liga je to stejná.. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taký malý film ktorý má skvelú atmosféru, výborné horecké výkony a hlavne dokáže vydesiť. Je to naozaj celé minimalistické, pár postáv ale okrem spomínanej atmosféry nechýbajú ani strašidelné scény. Celý film je poriadne temný a "démonický". Originalitu teda nepobral, ale to mne osobne vôbec nevadí. Čo mi vadilo bol priamy koniec bez nejakého prekvapenia a vysvetlenia. U mňa ale solídne 4* a tento rok rozhodne patrí k najlepšiemu čo som videl. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Reziser Bryan Bertino dokazal natocit atmosfericku pecku,ktora divaka uplne pohlti,znepokoji,vystrasi a zimomriavky mi behali pri sledovani niekolkokrat po tele,do toho je zabudovana hudba a zvuky,ktore dokonale to cele hororove zvyraznia,jednoducho zalezitost,na ktoru urcite tak skoro nezabudnem...:-) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Temný, atmosferický, nervy drásající a velmi svůj a osobitý film, který je ale na druhou stranu (v pozitivním smyslu) přímočarý a jde rovnou na věc bez sebemenší vaty kolem. Má to feeling Shyamalanova The Visit a atmosféru podobnou stylu Ari Astera, dále filmu nahrává do karet solidní creepy hudební podkres, tmavá kamera a využité prostředí odlehlé zchátralé chaty. Postavy výjimečně nejsou dva hloupí kašpaři, ale vlastně vcelku šikovně budované charaktery, což se v tomto subžánru taky tak často nevidí. Je to úderné, mrazivé, místy děsivé a občas nám to nadávkuje i fajn scarejumps, ale pořád mám pocit, že oproti tvorbě výše zmíněných atmosferických mistrů je to "jen" strašení a sužování rodiny démonem v baráku bez hlubší pointy či závěru, který by se mi zaryl do paměti. Ovšem za to, že je tento subžánr nedostatkovým zbožím a za (po dlouhé době konečně!!) dekadentní finále, tu čtvrtou hvězdu s přivřeným okem přihodím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)
  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)

Reklama

Reklama