Reklama

Reklama

Moucha v kufru

  • Francie Mandibules (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jean-Gab a Manu, dva prostí přátelé, najdou obří mouchu uvíznutou v kufru auta a rozhodnou se ji vytrénovat, aby si díky ní vydělali. Divoká a surrealistická road-movie od mezinárodně uznávaného režiséra Quentina Dupieux vypráví jedinečný komediální příběh o přátelství, velkých snech a ještě větších katastrofách, které se daly do pohybu po nalezení obrovské mouchy. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (43)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Až mi v hlavě hučí, jak v komentech bzučí.“ Kdo? Pilní čmeláčci, opisující jeden od druhého. Prý Blbý a blbější? Ale no tak. Jules Winfield by vám to vysvětlil. Lízat námrazu ze železné tyče a masírovat mouše nohy není hra na stejným intelektuálním hřišti. Není to ani stejná liga, je to úplně jinej sport. OKÉNKO ASOCIACÍ: [][] Ukazuje francouzské Les Valseuses a dva jiné váguse k pomilování. Citlivého Pierrota a hrubiánského poživačníka Jean-Clauda a jejich zlodějíčkovskou (a)sociální revoltu proti společenským normám. (Ꞷ) Bezcílné poflakování je svoboda, práce sprosté slovo a krádež jen projev kladného vztahu k cizímu majetku. (Ꞷ) Dvojice nemakačenků vyžírá ledničku zbohatlíkům, kterými z duše pohrdají. (Ꞷ) S plnými břichy pak sní o... zbohatnutí. [][] Já zase sním o 5* pro tuhle okřídlenou satiru, kdyby ji doplnila postelová scéna s kočičkou Adèle Exarchopoulos. Ta byla úplně k sežrání, ať už zádumčivě mlčela, čelila podezření, že jí malé psy, nebo hulákala jak na lesy a probouzela tak mou chlípnou fantazii. Jestlipak tak děsně řve i při sexu? Navrhuji dvě svatby. S mouchou Dominikou poletí k oltáři Jeff Goldblum a Agnès se vdá za strýčka Pepina. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Dle mého, i přes název filmu, se jedná o autorův jeden z umírněnějších filmů. Ve kterém nečekejte žádné surrealistické výjevy či konce, ale příjemnou absurdní jednohubku se skvělými herci a feel good atmosférou. Krátká stopáž filmu pomáhá a i přes to že mám nejradši autorovy ujetější filmy tak jsem si tuhle taškařici s roztomilou mouchou užil na sto procent ()

Reklama

Bagrowitz 

všechny recenze uživatele

Nádherný. Čekal jsem něco ve stylu Drž hubu a dostal jsem to co jsem chtěl. V kině se moc nahlas nesměju, ale tady mi to párkrát ulítlo. Pokud nemáte rádi originály jinak než v angličtině tak tady doporučuji to risknout. Huhlavej přízvuk Manua je boží. 5/5 a po dlouhé době kvalitní nonsence film. Ty bejku! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Francúzsky bizár ako vyšitý. Ten nápad s umelou muchou sa len tak často nevidí a aj keď to v podstate bola hovadina ako remeň, svoj účel to asi splní, hlavne pre filmových fajnšmekrov. Mne ten humor veľmi nesedel, aj keď tam bolo pár bizarne úsmevných scén a uvedomil som si, že Adele Exarchopoulos dokáže slušne zahrať vyšinutú ženskú. O to lepšie poznanie. 60 % ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Navždy sa zachová v pamäti mucha v kufri... V tejto neľahkej dobe pandémie bolo osviežujúce vidieť film s obrovskou muchou, ktorá nie je hrozbou. Režisér správne pochopil, že na to, aby komédia fungovala, stačí  úprimnosť a kráka stopáž. Bizarnosť na každom milimetri a jedno skvelé vystúpenie Adèle Exarchopoulos, ktorá si tak trochu kradne film.  Už veľmi dlho som sa tak z chuti nezasmial pri filme. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 16. září do 28. října 2019 v zálivu Saint-Tropez (Le Plan-de-la-Tour, Sainte-Maxime, La Croix-Valmer, Cavalaire-sur-Mer a Rayol-Canadel-sur-Mer). (bianci)

Reklama

Reklama