Reklama

Reklama

Moucha v kufru

  • Francie Mandibules (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jean-Gab a Manu, dva prostí přátelé, najdou obří mouchu uvíznutou v kufru auta a rozhodnou se ji vytrénovat, aby si díky ní vydělali. Divoká a surrealistická road-movie od mezinárodně uznávaného režiséra Quentina Dupieux vypráví jedinečný komediální příběh o přátelství, velkých snech a ještě větších katastrofách, které se daly do pohybu po nalezení obrovské mouchy. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se na scéně objeví jeden idiot, pak druhej idiot. No a pak moucha zamčená v kufru…nutno podotknout, že moucha o velikosti samotného kufru. A děj od Mr. Oiza může začít. Vlastně klasika v jeho provedení. V tomto případě ale klasika, u které jsem se královsky bavil. Absurdní humor, který Vás mnohdy nerozesměje na poprvé, někdy někoho ani na podruhé. Musíte si jím prostoupit, asi jako u Wrong Cops. Ti dva týpci ty idioty ale hrají tak geniálně, že jim nevěříte, že takoví reálně nejsou. Jejich road trip francouzským přímořským prostředím pak nabírá obrátky a končí tak fantasticky důmyslně, že i u titulní melodie nebudete chtít, aby někdy skončila. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Byť jednoduchší je oslobodzujúce, ukazujú nám už celé roky filmy o kdejakých blbcoch. Manu a Jean-Gab sú ale v tejto zdanlivo prostej rovine aj zaujímavo vytvorené charaktery, jeden je Pán citoslovcí a druhý Majster cvičiteľ, čo aj obriu muchu naučí nosiť banány. Ich príbeh (kľudne by som si dal celý seriál alebo 12 pokračovaní) je neuveriteľne pohodová letná absurdita s nádychom surreálna a čiste 80´s no problemo štýle, po ktorej máte náramnú chuť ísť sa rozšupnúť za 8,50. A bude aj kafíčko! Pravdaže - najdôležitejšie a nadovšetko je mať k tomu - k čomukoľvek (vrátane sledovania tohoto filmu) - dobrého parťáka! ()

Reklama

Bagrowitz 

všechny recenze uživatele

Nádherný. Čekal jsem něco ve stylu Drž hubu a dostal jsem to co jsem chtěl. V kině se moc nahlas nesměju, ale tady mi to párkrát ulítlo. Pokud nemáte rádi originály jinak než v angličtině tak tady doporučuji to risknout. Huhlavej přízvuk Manua je boží. 5/5 a po dlouhé době kvalitní nonsence film. Ty bejku! ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Dle mého, i přes název filmu, se jedná o autorův jeden z umírněnějších filmů. Ve kterém nečekejte žádné surrealistické výjevy či konce, ale příjemnou absurdní jednohubku se skvělými herci a feel good atmosférou. Krátká stopáž filmu pomáhá a i přes to že mám nejradši autorovy ujetější filmy tak jsem si tuhle taškařici s roztomilou mouchou užil na sto procent ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Malomyslná banalita v kolizi s hurónskou absurditou, od normálního středu hnutá značně do leva (nemyslím politického) a lehce nahoru. Jestli má surrealistická perspektiva nějakou (byť mizernou) šanci na přežití v tomto století, tak to bude někde ve směru kudy si cestičku prošlapává Quentin Dupieux (aneb QD je nový Luis Buñuel). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 16. září do 28. října 2019 v zálivu Saint-Tropez (Le Plan-de-la-Tour, Sainte-Maxime, La Croix-Valmer, Cavalaire-sur-Mer a Rayol-Canadel-sur-Mer). (bianci)

Reklama

Reklama