Reklama

Reklama

McMilióny

(seriál)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje neuvěřitelný příběh bývalého policisty, který zmanipuloval hru Monopoly u společnosti McDonald's. Během deseti let tak coby auditor bezpečnosti ukradl miliony dolarů a vybudoval obrovskou síť kompliců napříč celými Spojenými státy. Dokument McMillions čerpá z exkluzivních bezprostředních svědectví a archivních záběrů, na nichž vypovídají agenti FBI, kteří rozsáhlý podvod odhalili, podvedení vedoucí pracovníci společnosti McDonald’s; právníci zabývající se případem; a pachatelé i výherci, kteří se na této složité machinaci obohatili, stejně jako řada jednotlivců, z nichž byla většina do této lsti zatažena zcela nevědomky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

Radiq 

všechny recenze uživatele

K této dokumentární sérii jsem se dostal víceméně náhodou, když o ní mluvili ve Wahl Street (produkovala to totiž Wahlbergova společnost Unrealistic Ideas). Vypadalo to, že hodně věřili v její úspěch... a to můžu nyní potvrdit. Naposledy mě takhle zaujal Pán tygrů, se kterým to má hodně společného - ten způsob odhalování informací a rozsáhlost celého případu a hlavně samotní účastníci tohoto podvodu, různé postavičky. V podstatě věřím všemu, co tam říkají a nevymýšlejí si lži ke své obhajobě. Jejich otevřenost je téměř naprostá a co neřekne jeden, dozvíme se od druhého. I když je v tom zapletená i nějaká mafiánská rodina, ten zločin nebyl zase až tak hrozný - přece jen šlo hlavně o prachy a ne o život... I když hodně lidem to život dost zkomplikovalo, firmě McDonald's to vlastně vůbec neublížilo... Nejsou tedy na vině vlastně oni, že provozují hru, kterou neuměli správně zabezpečit? Co mě udivilo nejvíc, tak ty nízké tresty, které jakoby navádějí: když budete mít příležitost, jděte do toho, protože tolik peněz si poctivě nikdy nevyděláte. Na to, kolik to dalo FBI práce a sebralo času a prostředků, je výsledek poněkud chabý a řekl bych, že být agentem zapojeným do operace "Final Answer", budu trochu zklamaný. Forma a obsah se v McMillions krásně doplňují a i když se pak dost točíme v jednom a tom samém, stejně mě to pohltilo a bavilo sledovat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

MC milióny se zdály jako zajímavý projekt. Až na to, že jsem nevěděl do čeho jdu. Myslel jsem, že záporák bude mekáč, ale ukázalo se, že oni jsou vlastně oběť. A problém je v lidech, kteří ojebali mekáč. Což by mi nevadilo. Naopak to prohloubilo můj zájem. Stejně jako jsem byl zaujat, jsem ale rychle stejně tak onu myšlenku pustil. Seriál totiž velmi rychle začal motat tunu nezajímavých a nezáživných věcí a nějak se to zkombinovalo, že v půlce jsem se nějak ztrácel a na konci jsem vlastně ani nevěděl o co jde. A nějak konec skončil nějak nijak. Nejsem navíc ani moc fanda hraných seriálů, ale chápu. Obecně vzato spojení mnoha faktorů, které se spojily dohromady a daly vytvoření seriálu s dobrým poselstvím, ale zpracováním se to se mnou silně obešlo. ()

Reklama

phoenixer 

všechny recenze uživatele

První díl je skvělý, což se o zbytku serie říct bohužel nedá. Od druhého dílu je příliš omáčky okolo a pointa dokumentu se tak lehce vytrácí. Místy jsem ztrácel pozornost a zájem minisérii dokoukat. Dost informací od “svědků” je častokrát podaná spíš jako teorie. Přesto konec dobrý, ačkoliv většině diváků musí být už předem jasné, jak to celé dopadlo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kriminálne vyšetrovanie podvodu v “MC D.”, podané pomerne odľahčeným spôsobom, s istou dávkou humoru, s akou divák nemá príliš veľa skúseností. Prvé dve epizódy si veľmi rýchlym tempom získajú veškerú pozornosť, no následne, akoby sa samotná pútavosť pozastavila na bode mrazu. Nechcem tým povedať, že ma rozmotávanie klbka plného klamstiev či štruktúry zločinu “know how” vyslovene nebavila, no samotný dokument, akoby vo svojom jadre nemal take grády, ako v úvode. Záver je už ale opäť v plnom prúde podstatných informácií, poddaných živšou formou, ktorá opätovne baví, no taký “Imposter” mi prišiel ďaleko viac “mimo realitu”, podaný ďaleko viac intenzívnejšie, ako toto “Monopoly”. Šesť epizód je zbytočne veľa, pričom ani samotná stopáž nie je úplne správne odhadnutá. A i keď som mal za rozuzlenie chuť udeliť “plný počet”, zdravý úsudok mi dáva jasne najavo, že ide o “ľahký” nadpriemer .. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Trošku natahovaný, ale jinak zajímavá a velmi dobře rozpracovaná dokumentární krimi minisérie. Tvůrci dali dohromady téměř všechny zúčastněné, a měli k dispozici i důležité audio a videozáznamy, a postupně chronologicky nám odkrývají detaily celého podvodu. A dělají to navíc velmi zábavně, hlavně díky agentu FBI Dougu Matthewsovi, jedním z vyšetřujících který se evidentně minul povoláním :) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama