Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno