Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Prostě přehledný životopis legendárního závodníka formule 1, kde promlouvá jeho nejbližší okolí jak z řad spolupracovníků, soupeřů, novinářů tak rodiny včetně manželky a dětí. Je to jako dokument na jejich objednávku, nekonfliktní bez kontroverzí a o současném stavu Schumachera neřeknou téměř nic, ale to skoro nic řekne naprosto všechno smutné, beznadějné, přesto jako důstojný dokumentární pomník to funguje. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nudné, vleče se to dvě hodiny jak klikatice na starym Nurburgringu a z hlediska nových informací o ničem. Se šmrncem Drive to Survive, dokumentu Senna nebo filmu Rush (ačkoli všechny měly svoje chyby) se to vůbec nedá porovnávat, o arcidílech Formula: Febbre Della Velocita (1978) či Zlatý věk Formule 1 (2013) ani nemluvě. Koukatelný je od prvních krůčků Šumáka cca po první dílčí úspěchy ve F1, zbytek je mišmaš, zlomená noha v r. 2000 po nehodě je prakticky nevysvětlena a anabázi u Mercedesu, soubojům s Alonsem v Rencku apod. se nevěnuje skoro vůbec. Zato zde máme zbytečných 15 minut s Corinnou (kterou jinak nesmírně obdivuju) na témata typu, jak se MSC choval, když odcházel z domu, apod. Nerozebírá ani polozapomenuté prasárny typu zablokovaná kvalda v Monacu, nebo že podle mně úmyslně špatným startem v Suzuce 2000 prohrál Irvinovi titul, aby on o rok později mohl být pro Ferka oním spasitelem... Coby materiál o MSC doporučuji spíše knížku od J. Allena, která je podle mně mnohem vydařenější a samozřejmě i celistvější (vyjma hromady chytrých plků právě od Irvineho). _____ P.S. paradoxně je to asi jediný dokument, který pamatuju o živém/neživém člověku. Já osobně realisticky pokládám MSC za mrtvého a beru to tak, že jeho duše už si zase volně závodí se Sennou. Samozřejmě je to jen názor, zaručené informace má jen pár lidí na zemi. ()

Reklama

Reklama