Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Gig 

všechny recenze uživatele

Neovlivněný divák Silvestrem, který by tento snímek dnes viděl poprvé, by řekl, co na tom všichni vidíte? Jenže ono to patří k Silvestru a nostalgii, stejně jako třeba Pyšná princezna k Vánocům. Navíc je to geniální pro geniálního Menšíka a skvělého Sováka. Bohouš? To je třešinka na dortu, kterou jistě taky zblajzne. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Co bychom na Vánoce dělali bez nenažraného a rozmlsaného Bouhouše? To by snad ani nebyly svátky. Tenhle mastrštyk o třech hercích a jednom bernardýnovi je stejně tak geniální jako legendární. Jediná škoda, že dneska už u nás nikdo není schopný nic podobného natočit. Jenže hledejte dnes druhého Menšíka a Sováka. ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Jak je to krátké, tak je to výborné. Pár skvělých herců, primitivní zápletka vycucaná na místě z prstu a vznikne z toho kratičký snímeček pořízený kdesi v horském hotelu - natočen za málo peněz, za malo času, ale nemálo dobrý. Menšík se všemožně snaží psa "porazit", zkouší různé finty.. jestli se mu to povede, uvidíte sami, ale závěrečné rozuzlení je opravdu překvapivé.... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu v prítomnosti Zdeny Hadrbolcovej ma moc neoslovil, ale moment, v ktorom sa odhalila Bohoušova identita nemal chybu. Nasledujúce hody boli celkom zábavné, záver mi však pripadal opäť o niečo slabší. Keby tu u mňa ovšem fungovala nostalgia, ako zjavne u niektorých, asi by som tiež hodnotil vyššie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je fakt roztomile nádherné i když tak kraťoučké. Takového psa mít, já vám nevím, tak se snad raději dobrovolně oběsím ! Ne, teď vážně, kdepak nikdy se do ničeho podobného, tedy do žádné takové sázky bez rozumu radši nepouštět a to už vůbec s něčím podobným, i když třeba nakonec vyhrajete! Hergot, co je todleto? – No, co je to, to je Bohoušek. – Děte se vycpat, prosim vás, tohleto přece není Bohoušek, to je kredenc ! Opravdu jedinečná a dnes už kultovní záležitost v podání dvou hereckých mistrů (častých hereckých partnerů). Záležitost, která by se dala doporučit takhle těsně před štědrovečerní večeří, nebo na Silvestrovský večer. Za 5* jednoznačně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Pes Bohouš se ve skutečnosti jmenoval Baldur a tento svět opustil v necelých deseti letech na následky otravy z přípravku proti blechám. (carott)
  • Pes Bohouš zemřel v deseti letech. (M.B)
  • Veškeré náklady včetně honorářů vyšly na necelých 10 000 Kč. (alonsanfan)

Reklama

Reklama