Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Mac._ 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mnou rostla od malička. Takováhle dílka jsou pro mě výjimečná tím, že jsem z nich nadšený doposud, a to už se blížím věku, kdy jsou bačkory s přezkou a umělé zuby „klapačky“ na dohled. Sice pořád relativně daleko, ale kdo ví :) . Děti na téhle komedii zaujme bláznivá žranice a Menšíkovy hlášky, dospělý si vychutná vybroušené dialogy, především duel Sovák – Hadrbolcová s lechtivým podtextem mně dostane spolehlivě. Prostě chuťovčička, no! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mezi malými komediemi je to asi opravdu nejznámější a nejpovedenější komedie. Vždyť v ní taky excelují dva super herci a národem milovaný legendární pes. Komedie, která se stala Silvestrovskou tradicí a ani u nás už od dětství nikdy nechybí na obrazovce, je prostě geniální. "Bohoušek i tu kůžičku." Anebo když si pan Menšík chtěl dát ještě nějakou tu chuťovčičku. I do tak krátké komedie se dá nacpat plno hlášek, které už zlidověly. ()

Reklama

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo řekl, že to hle je jeden z nejlepších krátkých filmů před podíváním, tak bych mu určitě nevěřil, ale je to tak. Jedná se o velkou srandu, kde hlavní roli hraje opravdu pes Bohouš. Nevěřil jsem, že by jej Menšík mohl překonat, ale opravdu se tak stalo a jsem rád, že jsem tento film mohl vidět. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější souboj v pojídání jídla mezi člověkem a psem. Prohlášení o hladu jaký má bernardýn není jen tak, obzvlášť v restauračním podniku, kde je hostinský majitelem takového psa. Tady však nejde ani tak o hlad, jako o chytrost. Pokud se ví, že takový bernardýn toho sežere opravdu hodně, ale takový chleba zásadně odmítá, proč nevyužít návrhu sázky samotného hostinského, když je výhrou bezplatný týdenní pobyt a ještě se přitom pořádně najíst. Televizní povídka se stala vyhledávaným evergreenem, bez kterého si již nikdo televizní program kolem silvestra neumí ani představit. A právě vlivem pravidelné reprízy už příběh a pointu zná každý nazpaměť. A jak to tak vypadá, své popularity se vlivem toho ještě stále jen tak nezbaví. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Tři herci, jeden pes, 25 minut a je z toho výborná podívaná. Když se sejde Jiří Sovák a Vladimír Menšík, tak to stojí opravdu za to. Přitom to začíná takovou nevinnou hláškou, "Já mám hlad jako bernardýn". Pokud by chtěl někdo shlédnout tuhle skvělou mikrokomedii, tak má možnost každý silvestr. Moje hodnocení: 80% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Pes Bohouš se ve skutečnosti jmenoval Baldur a tento svět opustil v necelých deseti letech na následky otravy z přípravku proti blechám. (carott)
  • Pes Bohouš zemřel v roce 1973. (M.B)
  • Pes Bohouš zemřel v deseti letech. (M.B)

Reklama

Reklama