Reklama

Reklama

Vzestup Pompejí

(TV film)
  • Česko Poslední hodiny Pompejí (více)
Francie, 2020, 90 min (Alternativní 45 min, Televizní verze: 2x52 min)

Režie:

Pierre Stine

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2018 byla v Pompejích zahájena do té doby nevídaná záchranná a archeologická mise, první svého druhu v posledních 50 letech. Přední odborníci začali spolupracovat při pokusu najít nové stopy ohledně katastrofy, která toto město zasáhla v roce 79 našeho letopočtu. Budou odkryty neprozkoumané části města a přímo před kamerou dojde k řadě nálezů. Díky využití nejmodernějších technologií a opětovnému zinscenování dramatu přinese tato série nový náhled na život města a jeho osud na vrcholu římské civilizace. (Viasat)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič nudnejšie o Pompejách som v živote nevidel a eše ten názov. Majestátny a pritom nejde o nič len o vykopávky konkrétnych domov. Nič komplexné. Veľmi slabé plus to prevedenie a kochanie sa nad každou kostičkou či črepinou... Celé zlé. ()

Marze

všechny recenze uživatele

Archeologické objevování nového domu v Pompejích bohatého občana, který právě podstupovat rekonstrukci. Překvapivé je posunutí výbuchu sopky ze srpna na říjen. Pompeje jsem navštívil dvakrát stejně jako Neapol. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu víc, než jen vykopání dvou baráků, ve kterých se toho zas tak moc nenašlo. Prezentace hlavního archeologa byla dost samožerská. Spíš bych uvítala víc o historii města. Dobré byly dohrávané vsuvky posledních okamžiků obyvatel zničeného města. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani Poirotovi by sa asi nechcelo takto podrobne pátrať. Teda pátrať po udalostiach spred 2000 rokov, kto kde býval, aké mal povolanie a čo práve robil v momente výbuchu a svojej smrti. A to všetko len z vykopávok spod metrov zeminy a štrku. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že třetina Pompejí je dodnes zasypaná a poslední vykopávky byly před sedmdesáti lety a až tento francouzský dokument sleduje nejnovější odhalování zeminy v trojúhelníku pod kterým se skrývá jedna celá ulice. Standardní dokument, který je doplněn hranými pasážemi, jejichž příběh je naroubován podle postupně odhalených budov, koster a dalších artefaktů. Hodně zajímavá forma, ikdyž dvě hodiny je trochu moc a některé teze a myšlenky se opakují, takže to není úplně strhující podívaná alá dokumenty Netflixu, ale obsahově přesto zajímavé. Absolutně nejlepší je posledních deset minut, které rekonstruuje  den katastrofy. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Krásné propojení hraných ukázek, jak mohly vypadat poslední hodiny římských obyvatel, s archeologickými vykopávkami. :) Zajímavé, jak v "přímém přenosu" upravili datum výbuchu a taky jsme se dozvěděli něco ze života Římanů obecně a jak byli už tehdá vyspělí - volební systém, moderní hydrosystém,... :) ()

Reklama

Reklama