Reklama

Reklama

Zabij to a opusť město

(festivalový název)
  • Polsko Zabij to i wyjedź z tego miasta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě svých nejbližších se hlavní hrdina uzavírá do země vzpomínek, kde jsou všichni stále ještě naživu. Jak léta běží, vysněné město pořád roste a zabydlí se v něm nikým nezvané literární postavy a komiksoví hrdinové. Postavy, které mají v příbězích navždy stejný věk, najednou začínají stárnout. Hlavní hrdina se rozhodne vrátit do reality – bude to však možné? Celovečerní animovaný film legendy polského kresleného filmu měl světovou premiéru na MFF v Berlíně. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Surrealistický polský animák 'Zabij to a opusť město' je definicí/esencí filmu, kde absentuje příběh, natožpak jakýkoliv význam - spíš jde o leporelo alegorických scén a abstrakcí, ve valné většině zcela bezobsažných, zato výtvarně uhrančivých, které mají pouze jedno kauzální pojítko: žal a samotu. [#FILMOVKA2021🎬] ()

Rybizek odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou umělecké snímky nějakým způsobem zvládám, ale po hodině střídajících se depresivních, prakticky nicneříkajících a oku ne příliš lahodivých obrázků, jsem musela ze sálu odejít neuspokojená a bohužel navíc i znechucená. 47.LFŠ zažila můj první odchod z filmu, ale nebyla jsem zdaleka jediná, která tento artový snímek nedala, 10%. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Melancholické, snové a depresívne poviedky neznie ako zlý nápad. Avšak urobiť to je ťažšie. Jednak mi to prišlo moc rozdrobené a chaotické. Po druhé mi tie scény prišli ako bez duše. A to tam boli niektoré fakt dobré a aj dobre napísané ale réžia mi prišla ako problém. A po tretie mi ta skečovitá škrabatá animácia moc nesadla. Niekedy to s ňou až moc preháňali. Všetky tieto problémy sa dajú zamiesť tým, že to je zámer, ale mne to proste nešlo s tým. A to pri tom povedané alebo napísané vyzerá fakt zaujímavo ale v skutočnosti, alebo minimálne v tomto filme to až také dobré nie je. ()

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama