Reklama

Reklama

Les Débuts d'un patineur

  • USA Max Learns to Skate
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Francie, 1907, 7 min

Scénář:

Louis J. Gasnier

Hrají:

Max Linder

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přirozený talent mého typu, jakým Max Linder bezesporu je, nemá jinou možnost než vyrazit na svou první bruslařskou zkušenost v kvádru šitém na míru a s cilindrem na hlavě. O nějak mimořádný filmařský zážitek se sice nejedná, ale škodolibého diváka podobná ztráta důstojnosti nemůže zarmoutit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď už sa strápniť korčuľovaním, tak jedine v obleku. Presvedčivá a vtipná jazda začiatočníka, ktorý okrem smiešneho potácania sa a kĺzania nič nedaruje nikomu, kto do neho vrazí alebo do koho vrazí on. Prostredníctvom grotesky skvele zahrané časté spoločenské heslo ambicióznych, no menej chápavých trtkov: Ak si náhodou niekto všimne Tvoj omyl, zaútoč na neho s trikrát prudšou intenzitou! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Bruslení na rybníce se pro někoho, kdo to neumí, může změnit v docela nepříjemný zážitek. Žádné výstřední herectví, spíš tvrdá realita bruslařského začátečníka. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na kterémsi francouzském rybníce se počátkem 20. století učí Max Linder bruslit, víc netřeba dodávat. Údajně první film, ve kterém se Max objevil ve svém typickém kostýmu šviháka! ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Max se s nadšením vydá na místní rybník, že vyzkouší bruslení, ale skončí na zemi, dostane se do koulovačky a nakonec je potupně vyhnán. Nebylo to vůbec špatné a vzhledem k mým zkušenostem na ledě jsem se na jeho místě viděla po celou dobu. ()

Reklama

Reklama