Reklama

Reklama

Městečko South Park - Série 11 (2007) (série)


Noc oživlých houmlesů (S11E07)

(epizoda)
  • USA Night of the Living Homeless

Obsahy(1)

South Park zaplaví bezdomovci, dospělí jsou zděšením bez sebe a kluci vymyslí geniální plán, jak houmlesáky vystěhovat do jiného města. (TV Prima)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy kluci zpívají, aby dostali bezdomovce do Kalifornie, zpívá Cartman o Mattově domu. Nezpívá o nikom jiném, než o jednom z tvůrců Mattu Stoneovi, který bydlí v Kalifornii a údajně má problém s bezdomovci. (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, v níž se vědec střelí do hlavy a přežije, je narážkou na film Klub Rváčů (1999), kde se hlavní postava střelí podobným způsobem. (Zdroj: ČSFD)
  • Epizoda paroduje klišé a stereotypy ze zombie filmů. Bezdomovci v této epizodě představují zombies a jejich vykřikování slova "drobné" nahrazuje slovo "mozky" a paroduje film Noc oživlých mrtvol (1968). Většina hudby je převzata ze zombie filmu Úsvit mrtvých (1978). Letecký záběr stovek nemrtvých bezcílně bloumajících městem je stejný jako úvodní záběr z filmu Den mrtvých (1985). Southparkský expert na bezdomovce je parodií na doktora Logana (Richard Liberty) opět ze stejného filmu a některé jeho průpovídky jsou převzaty z filmu Věc (1982). V jedné scéně je Randy nucen zastřelit člověka, co právě ztratil domov a stal se z něj bezdomovec. To paroduje scénu z filmu Úsvit mrtvých, ve které je jedna z postav nucena zastřelit nakaženého člověka. (Zdroj: ČSFD)
  • Chlapci spievajú refrén piesne "California love" od Dr. Dre bezdomovcom, keď ich chcú nalákať do Kalifornie. (matowp)

Reklama

Reklama