Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus České televize, v němž spisovatel Stanislav Motl pátrá po tajemstvích výjimečných mileneckých párů. (Česká televize)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (7)

Anny a Max (2020) (E01) 

Jsem příliš unavená na to vypisovat všechny chyby a nesmysly, kterých se Motl a Wolf a spol. opět dopustili, ale na těch pár minut je to opět až šokující sranec. Nehledě na to, že jde jen o několikátý recyklát staršího šotu, který Standa sesmolil už mmj. pro Stopy, fakta, tajemství (2011). Přejmenovat film On a jeho sestra na Přijdu hned je trapné. I když chápu, že Standa už neví, která bije a nevidí při své zrychlené práci rozdíl mezi Anny Ondrákovou a Annou Letenskou. Další zásadní problém je rozhovor vedený s Blaženou Urgošíkovou z NFA, která bohužel jen znovu zopakovala své letité názory založené na dávných dojmech a sympatiích. Vypisovat každý omyl by znamenalo okomentovat každou větu a fotku, je to šílené. Hovořit dlouze o Lamačovi a jako podkres používat záběry Friče a Marwille, protože to byly již osvědčené materiály z natáčení Pátera Vojtěcha, bohužel pro jiný účel, že... Problém je, když se nepřemýšlí a osvědčeným kádrům se nechává volná ruka. Ty herecké dotáčky jsou jen levnou výplní k materiálu tam, kde už nestačil nikdo nic vymyslet a pokroutit. ()

Zamilovaná paní Betty (2020) (E02) 

Další Motlova remitenda. Nehledě na to, že všechny existující dokumenty o Němcové jsou slabé a ukazují pořád totéž. Různé náhodné lidi, kteří se jí klaní. A není to málo? ()

Dny a noci zuřivého reportéra (2020) (E03) 

Cosi o tom, kdo kde chlastal a ským se vyspal, klasický Motl. A perlička na závěr odpovídá samozřejmě legendární veselé opičce z hlavních zpráv na TV Nova. Tady člověk lépe pořídí i s těmi hranými filmy s Lauferem, nedá se svítit. ()

Smutek Hugo Haase (2020) (E04) 

Marnost nad marnost. Na téma Haase už vznikla celá knihovnička a i ta nejhorší publikovaná úvaha je lepší, než tenhle Motlův kolovrátek. ()

Vzplanutí Jakuba Arbesa (2020) (E05) 

Opravdu ne, raději si vyberte něco z adaptací z Arbesových děl. Je toho na výběr celá řada z 20. - 90. let, němé, zvukové, české či slovenské filmy. ()

Milenec plný smutku (2020) (E06) 

Tady se Standa Motl překonal, zveličil soukromí autora Lišky Bystroušky. ()

Reklama

Reklama