foto

Jiří Štěpnička

  • nar. 16.4.1947 (70 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Herectví je hrozně únavná, vyčerpávající a obtěžující potvora. Já tu profesi do jisté míry nenávidím, protože vám přinese mnohem více ponížení a trápení než radosti.“

Český herec a dabér Jiří Štěpnička (vlastním jménem Jiří Samec) se narodil v Londýně 10.dubna 1947. Jeho maminka byla známá česká herečka Jiřina Štěpničková (1912-1985). Absolvent DAMU v r.1969, který po studiích působil v divadle v Hradci Králové, poté odešel do brněnského divadla. Od r.1975 působí v Národním divadle.

Také mj. má přezdívku "český Harrison Ford", hlas Jiřího je spjat právě s tímto známým americkým hercem. A promlouval skrze něj v jeho všech filmech. Například: trilogie Indiana Jonese i nově čtvrtý díl, Uprchlík ad.

Svůj herecký debut si jako mladý odbyl v československém dramatu Jaroslava Macha z r.1961 TAŽNÍ PTÁCI a ztvárnil zde žáka Kučeru. Po absolvování DAMU získal role ve filmech jako SLASTI OTCE VLASTI (1969), TICHÝ AMERIČAN V PRAZE (1977), JAK BÁSNÍCI PŘICHÁZEJÍ O ILUZE (1984), CHLAPCI A CHLAPI (1988), za tu dobu si udělal velké jméno a v poslední době se objevil i v ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, kde hrál roli záletného primáře Pavlise.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2018 Případ dvou sester (TV film)
2015 Svatojánský věneček (TV film)
2014 Modelky s.r.o.
2013 L. H. (studentský film)
2012 Ve stínu
2011 Villa Faber (TV film)
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2007 O uloupené divožence (TV film)
Tři životy (TV film)
2006 Naši furianti (divadelní záznam)
O malíři Adamovi (TV film)
2005 Povodeň (TV film)
2004 Homo Pollert (TV film)
Když chcípne pes (TV film)
Olympijské příběhy (TV film)
Zlatá brána (TV film)
2003 Das Siebte Foto
Nezvěstný (TV film)
O svatební krajce (TV film)
Pekelná maturita (TV film)
P.F. 77 (TV film)
2002 Nevěsta s velkýma nohama (TV film)
Před penzí (divadelní záznam)
Zatracení
2001 Chytit vítr (TV film)
Samota (TV film)
2000 Oběti a vrazi
1998 Královny kouzelného lesa (TV film)
Smůla (TV film)
1997 O zlé a dobré vodě (TV film)
1996 Slavík (TV film)
1995 O Šedivákovi (TV film)
Princ z pohádky (TV film)
Rok na vsi (divadelní záznam)
1994 Hrnec
Z hříček o královnách: Jeden den velkokněžny (útržek ruský) (TV film)
1991 Elektro, má lásko (TV film)
Rudá Divuše (TV film)
1990 Démantový déšť (TV film)
Duch času (TV film)
Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
1989 Hra o srdce (TV film)
Chtěla bych ten strom (TV film)
Romance o vodníkovi (TV film)
Rubín má barvu krve (TV film)
Strom pohádek: Dobro a zlo (TV film)
Vstup do ráje zakázán (TV film)
Zkouška kvality (TV film)
1988 Opožděná vražda (TV film)
Strom pohádek: O chytré Marině (TV film)
Stupne poražených
1986 Kámen a růže (TV film)
1985 Matka (divadelní záznam)
Nebožtík si nepřál květy (TV film)
O Rozárce a zakletém králi (TV film)
Podivná přátelství herce Jesenia
Tísňové volání
Zastihla mě noc
1984 Cizí holka (TV film)
Dlouhý čas naděje (TV film)
Jak básníci přicházejí o iluze
Na čí stranu (TV film)
Radosti života (TV film)
1983 Hrátky (TV film)
Kudláčkova metoda (TV film)
Modrý kosatec (TV film)
Pasáček z doliny
Šípková Růženka (TV film)
1. Máj v Národním divadle roku 1898 (TV film)
1982 Daleko od stromu (TV film)
Hamlet (divadelní záznam)
Pouť králů (TV film)
Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického (TV film)
Výslech (TV film)
1981 Čas žít (TV film)
Dům pro celou rodinu (TV film)
Hodina života
Soví hnízdo (TV film)
Střecha pod vodou (TV film)
Velké malé vody (TV film)
Začalo to karafiátem (TV film)
1980 Hra o královnu
Košile (TV film)
Poslední prázdniny (divadelní záznam)
Strach má velké oči (TV film)
Žebravý student (TV film)
1. máj 1890
1979 Hastrmanská povídačka (TV film)
Křehké vztahy
Nositelé zeměkoule (TV film)
Poprask na silnici E 4
Zadržitelný vzestup Arthura Uie (divadelní záznam)
1977 Hněv
Jak zničit vlastní mužstvo (TV film)
Nikola Šuhaj loupežník (TV film)
Rose Marie (TV film)
Rose Mary (TV film)
Tichý Američan v Praze
1976 Až bude padat hvězda (TV film)
Ivanka a Marijka (TV film)
Milenci z kiosku (TV film)
Ženich uvízl (TV film)
1975 Jak se ševcem šili čerti (TV film)
Pokuta (TV film)
1973 Nultý kilometr (TV film)
1972 Kamenný kvítek (TV film)
1971 Krkonošské hromování (TV film)
1970 Dlouhá bílá nit (TV film)
Svatby pana Voka
1969 Dlouhé dopoledne (TV film)
Slasti Otce vlasti
1968 Kulhavý ďábel
Maratón
Ta třetí
1966 Kočky neberem
1965 Škola hříšníků
1961 Tažní ptáci

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Dnes naposled (S02E44)
Opravdová láska (S02E43)
Žádná měkota (S02E42)
další epizody (71)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
2016 Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
2015 Atentát (TV seriál)
Právo na prodej (E04)
Prezident (E01)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Porod (E02)
Dárek (E01)
2013 Terapie II. (TV seriál)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Havaj (E12)
Uzavřená záležitost (E11)
Tři sta vteřin zpoždění (E06)
další epizody (5)
Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Proces doktorky Kalendové (E07)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
Vyprávěj (TV seriál)
Prodloužená (S03E15)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zmizení herce Bendy (E02)
Terapie (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
Tábor (S03E11)
další epizody (6)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Vražda poštovní doručovatelky (E05)
Zabijáci doktorky Kalendové (E01)
Cesty domů (TV seriál)
Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Charta 77 (S02E15)
Rozhodnutí (S01E26)
Vím, co dělám (S01E25)
další epizody (9)
2009 Expozitura (TV seriál)
Volavka (E01)
Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Co když se to nezahojí? (S03E48)
Doktore! Kde jsi? (S03E44)
Znamenáš pro mě moc (S03E42)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Blízko smrti (S03E26)
Vrať se! (S03E25)
Smích léčí (S03E24)
další epizody (43)
2006 Náves (TV seriál)
Poslední láska (E10)
Šťastná to žena (E09)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ordinace v zoologické zahradě (S02E34)
Zítra bude peklo (S02E33)
Texasky z Texasu (S02E32)
další epizody (19)
2005 Bazén (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Repetent (S01E10)
1995 Muž v pozadí (TV seriál)
1994 Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Podzimní romance (E08)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Duplikát (S03E04)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Tým (S01E08)
O čarovné Laskonce (TV seriál)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1987 Strom pohádek (TV seriál)
1986 Gottwald (TV seriál)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
1984 Moje srdcová sedma (TV seriál)
Návraty (E04)
Rozchody (E03)
Cesty (E02)
další epizody (4)
My všichni školou povinní (TV seriál)
Zvonění na časy (E13)
Svátky klidu a míru (E10)
Rozsudek (E08)
další epizody (4)
Na dosah ruky (TV seriál)
Slané pohádky (TV seriál)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Setkání (E13)
Řeka (E12)
Nebezpečí (E11)
další epizody (11)
Poručík Petr (TV seriál)
Pláč Bardotky (E01)
1979 Inženýrská odysea (TV seriál)
1978 Zákony pohybu (TV seriál)
Zasloužený úspěch (E13)
Starosti se ženami (E12)
Štafeta (E11)
další epizody (12)
1976 Muž na radnici (TV seriál)
Setkání (E11)
Silvestr (E08)
Neschopnost (E05)
další epizody (7)
1971 Strašidýlko Fanfulínek (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jan Hus - Cesta bez návratu (TV film) - vyp.
2013 Příběhy slavných: Život v ofsajdu (TV seriál)
2012 Neobyčejné životy: Jiří Štěpnička (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Cesta do hlubin Lálovy duše (TV film)
2004 Jak šly dějiny (TV film) - a.z.
2002 Příběhy slavných: Skáču dobře, skáču rád (TV film)
Rodinné stříbro:Diagnóza: Smrt nenávistí (TV film)
2001 To byl Jiří Sovák (TV film)
Zdeněk Sýkora (TV film)
2000 Film o filmu: Oběti a vrazi (TV film)
Vzpomínání na Jiřího Sováka (TV film)

TV pořady

2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Srdce pro děti 2014 (TV pořad)
Umění dabingu (TV pořad)
2012 Ceny Thálie 2011 (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
2007 Chacha, cheche, chichi...! (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2001 Sovákoviny (TV pořad)
1999 Věšák (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace